Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyágyúk indultak a csíki asztali labdarúgó viadalon

Dobos László 2024. május 28., 09:05

Nemzetközi asztali labdarúgó (gombfoci) versenyt rendezett Csíkszeredában a Stickbreakers SE. A Márton Áron Főgimnázium tornatermében megtartott vetélkedőn szektorlabdában Pákai György, a 12 érintéses szakágban pedig Marschal István győzött.

Nagyágyúk indultak a csíki asztali labdarúgó viadalon
Galérianézet
Marschal István verseny közben Fotó: Marschal István

Rangos, kétnapos versenynek adott otthont a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium sportterme, a helyi klub által rendezett 4. Stickbreakers nemzetközi gombfoci torna összehozta Románia és Magyarország legerősebb versenyzőit. A két kategóriában lezajlott megmérettetésen, az európai szektorlabda és a Dél-Amerikából származó 12 érintéses szakágban több bajnok is asztalhoz állt.

Szektorlabdában jelen volt a világbajnok, az Európa-bajnok, az aktuális magyar és román aranyérmes és az év magyar játékosa is, a 12 érintős szakágban pedig két Európa-bajnok, illetve az aktuális román és magyar bajnok vívott meccseket a csíkszeredai klub öt helybéli és egyik kolozsvári tagjával.

Pákai György (középen), a szektorlabda-verseny győztese Fotó: Marschal István

Szektorlabdában a csoportversenyeket követően az esélyesek egészen az elődöntőkig meneteltek, ahol végül a hibátlanul játszó mindenkori román bajnok, a marosvásárhelyi Pákai György emelhette magasba az első helyért járó trófeát. A második és harmadik helyet az anyaország két kiválósága, a váci Szathmári Károly és a budapesti ifj. Farkas Gábor szerezték meg.

Nagy harcot hozott a 12 érintéses szakág versenye, ez a „brazil örömfocit” leginkább leképző, nagyon technikás sportágban, óriási meglepetéseként, két Európa-bajnokot is megelőzve, a tavalyi romániai bajnok, a csíkszeredai Marschal István szerezte meg a végső győzelmet, a budapesti ifj. Farkas Gábor és az éppen regnáló Európa-bajnok, a debreceni Kovács Nándor előtt.

A 12 érintéses szakág dobogósai, középen Marschal István Fotó: Marschal István

A csíkszeredai klub vezetői tárgyalásokat folytattak a Nemzetközi Asztali Labdarúgó Konföderáció elnökével, Mártonfi Istvánnal, aki szintén részt vett a csíkszeredai versenyen. „A megbeszéléseken szó esett az utánpótlás-nevelésről, a szponzorok bevonásáról és a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjéről, melyben a Stickbreakers is érintett.

Az utánpótlás nevelés kulcsfontosságú kérdésként merült fel, különösen az erdélyi fiatalok körében, akikkel meg kellene ismertetni és megszerettetni ennek a magyar eredetű sportágnak a szépségeit.

Emellett a helyi szponzorok számára lehetőség nyílik arra, hogy támogassák egy világversenyre készülő klub játékosait. Ezek az intézkedések a klub alapjainak megerősítését és nemzetközi színtéren való sikerességét szolgálják” – nyilatkozta Marschal István.

A csíkszeredai nemzetközi esemény, a román és a magyar bajnokság részeként nemzetközi pontszerző verseny is volt. Megtudtuk, hogy a nyolc fős, Romániát képviselő válogatott keretének összetételét hamarosan közzé teszik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.