Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Megizzadt a sikerért az Udvarhelyi ISK-SZAK

Józsa Csongor 2023. szeptember 10., 20:42 utolsó módosítás: 2023. szeptember 10., 20:43

Az előzmények szoros találkozót jósoltak a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK és a CSM Focșani asztalitenisz összecsapására. Bejött, kijátszották mind az öt párharcot.

Megizzadt a sikerért az Udvarhelyi ISK-SZAK
György Szilárd nyertes mérkőzése zárta a csatát Fotó: László Ildikó

Vasárnap délután a városi sportcsarnok adott otthont a férfi asztalitenisz Szuperliga második fordulójának, ezen a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK a CSM Focșani gárdáját látta vendégül. Mindkét együttes megnyerte az idény első párharcát, ráadásul mindketten 3–0-ra a Besztercei VSK, illetve az Újszentesi SK ellen.

Tavaly igencsak kiélezett mérkőzéseket játszottak egymással, a mindent eldöntő, ötödik párosban dőltek el, 3–2-re a székelyföldiek diadalmaskodtak.

Sebastian Loso jól kezdett Matei Dumitrescu ellen, a második szettet viszont 9–6-ról elveszítette. Nem tört össze az ISK-SZAK svéd idegenlégiósa, gyorsan 11–2-re nyerte a harmadikat, hogy aztán a negyediket 13–11-re húzza be.

Sebastian Loso Fotó: László Ildikó

A második párban György Szilárd a nyári szünetbeli térdműtétje után tért vissza, először játszott hivatalos találkozót. Talán ez megérződött, Andrei Tomică erőteljesen kezdett, az első két játszmát nyerte. A szépítés összejött Szilárdnak, de összesítésben kiegyenlített a CSM Focșani.

A csapatok két legfiatalabb tagja nézett farkasszemet a harmadik párosban. Egy-egy megnyert szett után a harmadik idegölő volt, ezt 21–19-re a hazaiak sportolója, Tamás Szabolcs tudta hozni. Nem törte ez meg a 16 éves Luca Opreát, döntetlenre hozta az állást, következett a mindent eldöntő, ötödik játszma. Jobban koncentrált Szabolcs, nem sok esélyt adott ellenfelének, így összesítésben Udvarhelynél volt ismét a vezetés.

Tamás Szabolcs Fotó: László Ildikó

A vendégek asztaliteniszezője, Tomică remek formája ellen Loso sem nagyon talált fogást, a Focșani játékosa 3–0-ra diadalmaskodott, így biztossá vált, hogy akár csak a tavalyi mérkőzések, ez is az ötödik összecsapáson dől el.

György Szilárd és Mihai Dumitrescu tértek vissza az asztalhoz. Az ISK-SZAK sportolója úgy játszott, mint azt tette az elmúlt szezonban. A második szett volt a kulcs, bár ennek végén az udvarhelyi térdéhez kapott, 12–10-re megnyerte, 2–0-ra elhúzott. A lelkes szurkolótábor bíztatásában a harmadikat is sikerült megnyernie.

Ezúttal is ádáz csatában, háromórás összecsapáson 3–2-re nyert a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK.

Igen kemény periódus következik az ezüstérmes klub számára: egy hét múlva Újszentesen jászanak a Szuperligában, onnan pedig Csehországba utaznak a Bajnokok Ligája csoportkörének találkozóira.

Férfi asztalitenisz Szuperliga, 2. forduló:

Székelyudvarhelyi ISK-SZAK–CSM Focșani 3–2.

Sebastian Loso–Matei Dumitrescu 3–1 (11–6, 9–1, 11–2, 13–11),
György Szilárd–Andrei Tomică 1–3 (10–12, 5–11, 11–3, 6–11),
Tamás Szabolcs–Luca Oprea 3–2 (11–9, 8–11, 21–19, 6–11, 11–5).
Loso–Tomică 0–3 (8–11, 4–11, 10–12),
György–Dumitrescu 3–0 (11–7, 12–10, 11–8).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.