Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Meghívást kapott az élvonalba, elfogadta a vásárhelyi röplabdacsapat

Székely Sport 2023. június 10., 15:12 utolsó módosítás: 2023. június 10., 15:16

Két év kihagyást követően ősztől újra az élvonalban játszik a Marosvásárhelyi Egyetemi Sportklub (CSU Medicina) női röplabdacsapata, amely a bajnokságtól visszalépett SCMU Craiova helyét veszi át.

Meghívást kapott az élvonalba, elfogadta a vásárhelyi röplabdacsapat
A következő szezonban a marosvásárhelyie a legjobbak között játszanak Fotó: Facebook/Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureș

A helyi tehetséges röplabdázókra alapozó marosvásárhelyi csapat a harmadik helyen zárta a másodosztályú bajnokság döntő tornáját, azaz éppen lemaradt a feljutásról, ezt a Brassói Corona és a Konstancai CSM harcolta ki.

A következő szezonban azonban a marosvásárhelyiek mégis a legjobbak között játszanak, a tizenkét együttest felvonultató A1 osztályban. A CSU Medicina ugyanis elfogadta a Román Röplabda Szövetség meghívását, hogy töltse be a SCMU Craiova által üresen hagyott helyet, amely visszalépett az élvonaltól.

„Örülünk, hogy a Nemzeti Egyetemi Röplabda Kiválósági Központ teljesítményéhez szükséges folytonosságot biztosíthatjuk. Ezért figyelmünket és erőfeszítéseinket az eddigiekhez hasonlóan az ígéretes játékosok képzésére összpontosítjuk, folyamatosan befektetve az edzésrendszer minőségének növelésébe” – nyilatkozta a klub közösségi oldalán a korábbi válogatott Adina Salaoru klubigazgató.

A marosvásárhelyi klub női ifjúsági együttese Bokor István vezetőedző irányításával országos bajnoki címet szerzett az elmúlt szezonban, miután négy győzelemmel és egy vereséggel az első helyen fejezte be a május végi hazai rendezésű döntő tornát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.