Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiváló udvarhelyi teljesítmény a Transfier triatlonon

Zátyi Tibor 2023. szeptember 05., 13:52

A Fogarasi-havasokban, a Vidraru-tó partján rendezték meg az ország egyik legnehezebb féltávú triatlonversenyét, a Transfier 70.3-at. Az Udvarhely Triatlon Club színeiben Orbán Attila összetettben a negyedik helyen végzett.

Kiváló udvarhelyi teljesítmény a Transfier triatlonon
Orbán Attila Fotó: Udvarhely Triatlon Club

Az úszás a Vidraru víztározóban volt megszervezve, az 1900 méteres kört követően jött a kerékpáros megmérettetés, a 90 km-es távon (több mint 1700 m-es szintemelkedéssel) a mezőny feltekert a Bâlea-tóig és vissza. Végezetül pedig a víztározó partján egy ereszkedőkkel és emelkedőkkel tűzdelt, 21 km hosszú pályát teljesítettek futva a sportolók, a végén pedig még 390 lépcsőfokot is meg kellett másszanak, hiszen a cél a Transfier szobornál volt.

Az Udvarhely Triatlon Club (UTC) sportolója, Orbán Attila kiválóan teljesítette a triatlon, hiszen a 105 indulóból összetettben a negyedikként ért célba, továbbá megnyerte a 35–39-es férfi kategóriát, 5 óra 18 perc 49 másodperc volt az ideje. „Nagyon örvendek a jó eredménynek és a helyezésnek is. A felkészülésben nagy segítségnek számított a kiváló edzői munka és a jó csapattársak” – összegzett Orbán Attila a versenyt követően.

Fotó: Udvarhely Triatlon Club

Buti László edző beszámolója szerint, pénteki megérkezésükkor a koradélutáni órákban 14 barnamedve kószált a pálya szélén.

A következő versenyt a hétvégén rendezik, szombaton az UTC-től Nemes Zoltán és László Csongor a Balatonman Fűzfő 2023 elnevezésű triatlonversenyen indul, László első teljes távjára készül, míg Nemes fél távon áll rajthoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.