Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiváló fedettpályás szezont zártak az udvarhelyi atléták

Zátyi Tibor 2023. március 22., 14:50

Két bronzéremmel és számos döntős szerepléssel zárta a fedettpályás idényt a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub atlétika szakosztálya. Bartus Attila edzővel értékeltük ki az időszakot.

Kiváló fedettpályás szezont zártak az udvarhelyi atléták
Galérianézet
Az ISK U16-os csapata az országos döntőn Bákóban Fotó: Facebook/Bartus Attila

A fedettpályás országos bajnokságok sorát az U20-as korosztály kezdte, március elején Bukarestben gyűltek össze a legjobbak, a Székelyudvarhelyi ISK sportolója, Kuti Dóra 60 méteres gátfutásban bronzérmet szerzett. Kuti mellett részt vett az országos bajnokság döntőjén Bálint Barbara sprinter is, aki 60 méteren a 13., míg 200 méteren a 15. lett.

Az U18-asok következtek, ugyancsak a fővárosban szervezték számukra az országos bajnokságot. Az ISK-t négyen képviselték, Pintyó Nóra magasugrásban 153 cm-es egyéni csúccsal bronzérmes lett. Hilbel Roland 60 m-es gátfutás döntőjében 8.81 mp-es egyéni csúccsal nyolcadik lett. Pál János 400 m-en ugyancsak egyéni legjobbját futotta, 55.21 mp-es idejével a középmezőnyben végzett, nem jutott döntőbe, míg Oláh Nándor magasugrásban 160 cm-el a 10. lett.

Pintyó Nóra a dobogó harmadik fokán Fotó: Facebook/Bartus Attila

Az elmúlt hétvégén az U16-osokon volt a sor, ők Bákóban mérték össze tudásukat. Buti László és Bartus Attila edzők tanítványai közül Szűcs-Olcsváry Zete távolugrásban 5,74 m-el (PB) 5. lett, Tófalvi Csanád magasugrásban 153 cm-el (PB) a 7. helyen végzett, míg Lukács Renáta szintén távolugrásban 4,96 m-el (PB) a 8. helyen végzett. Dobai Pataky Réka (60 m gátfutás), Kuti Ágnes (200 és 400 m) és Szász Kristóf (60 és 200 m) a középmezőnyben zárt.

Az U18-asok Bukarestben Fotó: Facebook/Bartus Attila

„A várakozáson felüli teljesítmények születtek a fedettpályás szezonban. Egy éremben reménykedtünk, Kuti Dóránál, ám mivel most került fel a korosztályába a 2004-esek mellé, nagyon kellemes meglepetést okozott. Akárcsak Pintyó Nóra is, hogy el tudta csípni a bronzot.

A tanítványainkkal teljesen elégedett vagyok, a téli edzésmunkának látszik a hatása, majdnem mindenki jóval az elvárt fölött teljesített, többen megdöntötték eddigi legjobbjukat.

Fejlődésüket sokat segíti, hogy minden versenyből, minden eredményből tanulunk. Most két hét könnyebb felkészülés következik, majd áprilisban jön egy rövidebb alapozó időszak, amikor remélem, hogy ki tudunk költözni, majd májusban fordulunk rá a nyári versenyekre” – összegzett Bartus Attila.

Kuti Dóra, Bartus Attila és Bálint Barbara az U20-as döntőn Fotó: Facebook/Bartus Attila

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.