Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Januárra tervezik a csíkszeredai sportgálát

Dobos László 2023. december 20., 10:56 utolsó módosítás: 2023. december 20., 10:57

Harmadik alkalommal rendez sportgálát Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A 2023-as esztendő legjobb megyeszékhelyi sportolóit és edzőit január 17-én díjazzák, az esemény szervezői pedig január 10-éig várják a javaslatokat.

Januárra tervezik a csíkszeredai sportgálát
Harmadik alkalommal rendez sportgálát Csíkszereda Polgármesteri Hivatala Fotó: Haáz Vince

Három évvel ezelőtt hiánypótlóként rendezték meg Csíkszeredában Az év sportolója elnevezésű sportgálát. Többek között azért, mert a Hargita Megyei Sportigazgatóság által évtizedeken át tartott megyei ceremóniák Csíki András igazgató nyugdíjba vonulása után elmaradtak, az utolsót öt évvel ezelőtt 2018. decemberében rendezték.

Miklós Edit volt kiváló alpesi síző, a sportgála főszervezője megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy a költségvetési megszorítások miatt egy ideig kérdéses volt az ünnepség megszervezése, de végül találtak pénzt ennek megrendezésére. Az eseményt 2024. január 17-ére tervezték, a díjazásra javasolt sportolók, edzők és csapatok névsorát pedig január 10-éig kell eljuttatni a szervezőkhöz.

A javaslatokat Csíkszereda polgárai nyújthatják be, az erre a célra létrehozott online űrlap kitöltésével a következő linken keresztül: https://bit.ly/EvSportoloja-2023-Csikszereda. Ezeket a javaslatokat a sport területén dolgozó szakemberekből, helyi tanácsosokból, illetve Csíkszereda Önkormányzatának sporttevékenységgel foglalkozó alkalmazottjaiból álló bizottság vizsgálja meg.

Fotó: Haáz Vince

Díjazni fogják a 2023-as esztendő legjobb női és férfi sportolóját; a felnőtt, illetve az utánpótlás korosztályban az év csapatát; a felnőtt és az ifjúsági korosztályban, az év fogyatékkal élő sportolóit, valamint az év edzőjét a felnőtt és az utánpótlás, illetve a csapatsportokban, de nem marad el a közönségdíj sem.

Az utánpótlás kategóriájú sportolók/csapatok díjazása esetében a korhatárt sportáganként az érintett nemzetközi szövetségek szabályai alapján határozzák meg.

A Közönségdíjra a bizottság legfeljebb három sportolót (női és férfi), illetve három csapatot választ ki, amelyekre a Csíkszeredai Városháza Facebook-oldalon lehet majd szavazni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.