Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Incze Tamás újra dobogós lett a driftbajnokságon, a csíki pilóta kategóriájában átvette a vezetést

Dobos László 2023. június 14., 11:01

Marosvásárhely mellett, a Transilvania Motor Ringen folytatódott az országos driftbajnokság. A versenyautók látványos csúsztatásról szóló, nagy nézettségnek örvendő sportág második versenyén a csíkszeredai Incze Tamás a dobogó második fokára állhatott.

Incze Tamás újra dobogós lett a driftbajnokságon, a csíki pilóta kategóriájában átvette a vezetést
Galérianézet
Incze Tamás verseny közben Fotó: Mikola Julcsi

Ez volt az idei romániai driftbajnokság második versenye. Az elsőt Bukarestben rendezték májusban, ahol a székelyföldi versenyző harmadik lett, így a vásárhelyi megmérettetés után az első helyen áll kategóriájában. A marosvásárhelyi versenyt Incze Tamás foglalta össze a Székely Sportnak.

„Nagyon szeretem a Marosvásárhely melletti Motor Ringet, amely viszonylag tempós pályának mondható, egy igen technikás, ugyanakkor nagyon élvezhető vonalvezetéssel. A három napos esemény első napja edzéssel telt. Már az első körök kifejezetten jól sikerültek, magabiztosan tudtam autózni, és hála a csapatnak, rövid időn belül az autónak is megtaláltuk az ideális beállítást.

A második nap, a kvalifikáció igen embert próbáló volt a számunkra, rettenetes volt a hőség, a déli órák folyamán 60 Celsius fok feletti hőmérsékletet is mértünk a versenyautó utasterében, ez komoly fizikai kihívást jelentett számomra.

A kvalifikációban 34 pilótával küzdöttünk meg a pontokért, nekünk 79,33 ponttal sikerült megszerezni a 4. helyet, innen vágtunk neki a bajnoki párbajoknak. A Top32-ből meneteltünk egészen a döntőig, de nem volt egy leányálom az odáig vezető út.

Incze Tamás a rajt előtt Fotó: Mikola Julcsi

A Top16-ban egy bolgár pilótával (Szvetoszlav Angelov) csatáztunk a továbbjutásért, sikerült megnyerni a párbajt így jöhetett a Top8-as csata. A legjobb nyolc között újra sikerült győzni – Bogdan Bucăleț ellen –, viszont az utolsó kanyarban összeért a két autó és sajnos az enyém megsérült, a jobb első kerekem használhatatlanná vált. A csapat még számomra is hihetetlen gyorsasággal orvosolta a problémát, így folytathattam a versenyt a Top4-ben, ahol Ștefan Dermișekkel, és az ő több mint 600 lóerős fenevadjával kellett megbirkóznom.

Látványos és szoros párbaj volt ez, amiből győztesen jöttem ki, bejutva a döntőbe, akárcsak Alexandru Grecu, akivel a dobogó legfelső fokáért küzdöttünk”.
Incze autója leállt a döntőben

A döntőben Grecu és Incze is nagyon akarta a győzelmet, ezért mindketten a határokat feszegetve autóztak, és ennek ütközés lett a vége. „Az ellenfél autója néhány karcolással megúszta, viszont a mienkben olyan károk keletkeztek, ami már gátolta az autó működését, így engem sajnos az első kör után le kellett vontatni. De jött a csoda! Kértük a szabályzatban megengedett öt perc szerelési időt, és csodával határos módon az én és a Miklós László csapatában lévő emberek együttes erővel néhány másodperccel az idő lejárta előtt üzemképessé tették az autómat.

A teljes boxutca tapsolt, hiszen emberfeletti teljesítményt nyújtott mindkét szerelőcsapat.

A marosvásárhelyi verseny színhelye Fotó: Forrás: Incze Tamás

Ennek köszönhetően rajthoz állhattam a döntő második körében, de az öröm sajnos nem tartott sokáig, a rajtvonal után alig áthaladva, az első kanyaron az autóm sajnos műszaki hiba miatt leállt. Maradt nekünk a dobogó második foka.

Egy pillanatig sem lehetek elégedetlen, hiszen így is sikerült annyi pontot szerezni, amivel az országos összesített ranglista élére kerültünk! És ami számomra még ennél is nagyobb ajándék látni, hogy mennyi elszánt és odaadó, önzetlen emberrel, baráttal ajándékozott meg az élet, olyanokkal, akik lehetetlent nem ismerve küzdöttek meg az elénk gördülő kihívásokkal.

Incze Tamás és csapata Fotó: Mikola Julcsi

Hálás köszönettel tartozom a csapatomnak: Zsoltnak (Csoki), Misikének, Csótinak és a páromnak, továbbá Miklós Lászlónak és csapatának (Norbi, Zsolti, Miki, Ghitza és Julcsi). Köszönjük szépen minden partnerünknek a bizalmat és a támogatást!” – mondta el Incze Tamás.

Incze Tamás a dobogó második fokán Fotó: Forrás: Facebook RoDrift

Dobogósok, folytatás
A román driftbajnokság második versenye legjobbjai, pro kategória: 1. Nicola Popov, 2. Gabriel Imre, 3. Sorin Ene, 4. Natalia Iocsak.
SemiPro kategória: 1. Alexandrui Grecu, 2. Incze Tamás, 3. Ștefan Dermișek, 4. Andrei Cristea.

A bajnokság harmadik fordulóját július 22–23-án rendezik a Transalpinán, a DN67C jelzésű országúton. A Transalpina a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegységben található, és a Kárpátok egyik legmagasabban fekvő útja, összeköti a Fehér megyei Szászsebest a Gorj megyei Novaci településsel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.