Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén még nagyobb figyelmet kap a biztonság a Hargita Ralin

Zátyi Tibor 2024. március 25., 16:20 utolsó módosítás: 2024. március 25., 16:26

Négy ember vesztette életét a vasárnapi Esztergom-Nyerges Ralin történt balesetben, amelyben egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott. A Hargita Rali főszervezője szerint kötelezően be kell tartani a pályabírók utasításait és a tiltó táblák üzeneteit.

Idén még nagyobb figyelmet kap a biztonság a Hargita Ralin
Az autóversenyzés veszélyes sportág, bármikor történhetnek balesetek. Képünk illusztráció Fotó: RallyPhoto Hunters

A Hargita Rali főszervezője, Ferencz Csaba a Székely Sport érdeklődésére elmondta, megdöbbenéssel értesültek a magyarországi balesetről és őszinte részvétét tolmácsolta a halálos áldozatok családjainak és szeretteiknek, valamint minden érintettnek.

„Az autóversenyzés mindig veszélyes. A szervező egyik legfontosabb feladata az, hogy a gyorsasági szakaszokon azonosítsa a nagyon veszélyes helyeket, amint ez megtörtént, akkor a biztonsági tervben kiemelten kell kezelni ezeket a helyzeteket” – kezdte Ferencz Csaba. A korábbi raliversenyző a tragédia kapcsán elmondta, hogy nem tudja, pontosan mi történt, szerinte rossz helyen álltak a nézők,

a baleset helyszínének 100–150 méteres körzetében nem szabadott volna szurkolók legyenek.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azT közölte az MTI-vel, hogy

a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

Három férfi és egy nő vesztette életét, ketten életveszélyes, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, egy ember könnyebben sérült. A halálos áldozatok között nincs gyermek.

„Egy raliszervezőnek kötelező módon fel kell hívja a figyelmet a veszélyes helyekre, hogy ott nem szabad tartózkodni.

A Hargita Ralin mi kijelöljük a szurkolók számára a biztonságos helyeket, ahonnan nyugodtan lehet nézni a versenyt.

Ugyanakkor idéntől a romániai bajnokságban minden verseny előtt lesz egy különleges biztonsági kiképzés a pilótáknak és a navigátoroknak, akárcsak a veszélyes helyen szolgálatot teljesítő kollégáinknak (versenybírók, fotósok – szerk. megj.), akik saját felelősségre állnak oda” – folytatta Ferencz Csaba.

A főszervező hozzátette, a Hargita Rali legfontosabb célja, hogy a verseny alatt senki se sérüljön meg, emiatt a legmagasabb szintű biztonsági tervet dolgozzák ki.

Mi szigorúan be is tartatjuk ezeket. A Hargita Rali egyik előnye, hogy itt mindig hozzáértő közönség van, soha nem volt abból probléma, hogy valaki rossz helyen állt, hiszen amint felhívtuk a figyelmüket rá, a nézők rögtön elmozdultak a biztonságos területek felé. Ennek ellenére idén még nagyobb figyelmet kap a biztonság”

– tette hozzá a főszervező.

Az országos ralibajnokság 2024-es szezonja április végén a Hargita Ralival kezdődik, a verseny részleteiről itt írtunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.