Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idén is Biró Krisztián lett Maros megye legjobb sportolója

Horváth Bálint Ottó 2024. március 22., 21:50

Akárcsak tavaly, idén is a Marosvásárhelyi ISK-VSK birkózóját, Biró Krisztiánt választották a legjobb sportolónak a Maros megyei sportgálán, amelyen az év csapata díjat a felnőtteknél az Elektromaros tekézői érdemelték ki.

Idén is Biró Krisztián lett Maros megye legjobb sportolója
A Marosvásárhelyi ISK-VSK birkózója, Biró Krisztián újra kiérdemelte az első helyet Fotó: Facebook/Federatia Romana de Lupte

Az elmúlt évben kiemelkedő eredményeket elért Maros megyei sportolókat nívós helyszínen, a felújított Kultúrpalota nagytermében díjazták pénteken délután. A nagy érdeklődéssel övezett esemény a román himnusz eléneklésével kezdődött a marosvásárhelyi állami filharmónia kórusának közreműködésével.

Ezt követően Iuliana Rus, a Maros Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság ügyvezető igazgatója beszéde elején tapsra szólította fel a közönséget a sportolók teljesítményének elismeréséül. Mint kihangsúlyozta, csak ők tudják, hogy

mennyi erőfeszítést tesznek és szenvednek a versenyeken, de ez elmúlik, az elért eredmény utáni büszkeség viszont mindörökre megmarad.

A Marosvásárhelyi Szász Albert Sportiskola ritmikus sportgimnasztika tánccsapatának látványos bemutatója után Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke szólalt fel, aki közölte, hogy büszkék lehetünk a sportra a megyében, és gratulált mindenkinek, aki sportol, függetlenül attól, hogy versenyszerűen, vagy csak a szabadidejében, valamint arra bátorította a szülőket, hogy a sport felé irányítsák a gyerekeiket.

Fotó: Mariş Cristian Daniel

A sportolók díjazása a reménységek kategóriával kezdődött, 15 év alatti versenyzőket díjaztak, nem voltak helyezések, hanem mindenki azonos szinten volt, majd a fogyatékkal élő sportolók is elismerésben részesültek.

Ciprian Dobre, Maros megye prefektusa kiemelte, hogy az életben a versenyzés az egyik legfontosabb dolog, a sportban pedig a legjobbak győznek, mindamellett, hogy a versenyzők sportszerűségről, szolidaritásból és bátorságról tesznek tanúbizonyságot.

Ezután folytatódott a díjak átadása, az ifjúságiaknál az olimpiai sportágakban Georgiana Lircă Európa- és világbajnoki ezüstérmes birkózót választották a legjobbnak, míg a nem olimpiai sportágakban a karetés Mihai Andrei Gașpar zárt az első helyen.

Az ifjúsági csapatoknál a Marosvásárhelyi Gladius országos bajnok női kosárlabdázói bizonyultak a legjobbnak.

Fotó: Mariş Cristian Daniel

A felnőtteknél a legjobb tíz helyezettet díjazták, a nem olimpiai sportágakban Oana Vasilescu testépítő, míg az olimpiai sportágakban, akárcsak tavaly, idén is Biró Krisztián végzett az első helyen. A 2023-ban Eb-bronzérmes, illetve kétszeres országos bajnok birkózó ismét megkapta a Maros megye legjobb sportolójának járó elismerést. A Marosvásárhelyi ISK-VSK sportolója nem vehetett részt a gálán, mivel jelenleg grúziai edzőtáborban készül az áprilisi olimpiai kvalifikációs versenyre.

A rendezvény keretében különdíjakat is kiosztottak, a női mezőnyben legjobb európai asztaliteniszező, a világranglistán 9. helyezett Szőcs Bernadette szintén nem lehetetett jelen a gálán,

mivel Bukarestben versenyzett, az országos bajnokságon éppen a rendezvénnyel egy időben nyerte meg a bajnoki címet.

Két játékvezetőt is díjaztak, Gyarmati Ferenc nemzetközileg elismert birkózóbíró, a Marosvásárhelyi ISK igazgatója és Florin Andrei élvonalbeli labdarúgó-sípmester kapott elismerést.

A tavaly decemberben elhunyt Berekméri Csongor egykori sportoló, később a Mureşul Sportklub kerékpáros szakosztályának kiváló edzője előtt Post Mortem-díjjal és néma csenddel tisztelegtek.

Maros megyei sportgála, a díjazottak

Felnőtt csapatok
1. Elektromaros Romgaz – női teke
2. Marosvásárhelyi VSK-ISK – birkózás
3. Nova Vita – minifutball

Felnőttek, olimpiai sportágak
1. Biró Krisztián – birkózás
2. Daniel Nicușan – úszás
3. Mădălina Florea – atlétika
4. Fángli Henrietta – úszás
5. Adelin Piștănilă – evezés
6. Șerban Răchită – íjászat
7. Rareș Micloș – atlétika
8. Szép Zoltán – birkózás
9. Răzvan Crec – kerékpározás
10. Adrian Timoce – vívás
Az év edzője: Fazakas Csaba – birkózás

Felnőttek, nem olimpiai sportágak
1. Oana Vasilescu – testépítő
2. Mircea Ungur, Andrei Balea, Ionuț Neacșa – minifutball
3. Varó Norbert – lábtenisz
4. Poczó Zoltán – K1 küzdősport
5. Moldován Ágoston – testépítő
6. Vlad Pricea – K1 küzdősport
7. Andreea Sfîriac – testépítő
8. Barabási Kinga – teqball
9. Seres Bernadett – teke
10. Paula Frandeș – testépítő
Av edzője: Moldován Ágoston – testépítés

Ifjúságiak, olimpiai sportágak
1. Georgiana Lircă – birkózás

Ifjúságiak, nem olimpiai sportágak
1. Mihai Andrei Gaspar – karate

Ifjúsági csapatok, olimpiai sportágak
1. Marosvásárhelyi Gladius – női kosárlabda
2. Marosvásárhelyi ISK – birkózás
2. CSU Medicina – női röplabda
3. Segesvári ISK – férfi kézilabda
3. Aquasport – férfi vízilabda
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.