Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Helytálltak a székely műkorcsolyázók a bukaresti nemzetközi versenyen

Dobos László 2022. március 04., 12:46

Nagyszabású nemzetközi műkorcsolyaverseny helyszíne volt az elmúlt napokban Otopeni. Az Ilfov megyei Allianz Țiriac Telekom jégcsarnokban zajlott a Bellu Memorial, a romániai sportolók számára pedig ez egyben a Román Kupa-verseny is volt.

Helytálltak a székely műkorcsolyázók a bukaresti nemzetközi versenyen

A nemzetközi vetélkedőn – különböző korosztályokban – 24 ország 260 sportolója lépett jégre, Csíkszeredát az ISK és a Sportklub fiataljai képviselték – tudtuk meg Bogyó-Löffler Mária edzőnőtől. A Nicolae Bellu Memorialt a felnőtteknél a román Ana Sofia Beșchea, illetve a francia Luc Economides nyerte, a csíkszeredai Kecskés Dórián pedig a 12. helyen végzett.

A Román Kupán a Csíkszeredai ISK sportolói közül Marthy Soma az első, Antal Bernadett a második, Bere Zója a 4., Bere Larisza pedig a 6. helyen végzett. A Sportklub műkorcsolyázói közül a Román Kupán Tulit Lehel, Kecskés Dórian és Domahidi-Dóczi Balint az első, Domahidi-Dóczi Ágnes az 5., Szőke Tünde pedig a 6. helyen végzett korosztályában.

Az ISK edzője Simon Mária, a Sportklubé pedig Bogyó-Löffler Mária. Ugyanezen a versenyen a kezdők a rekreációs kategóriában indulhattak, Csíkszeredából az ISK, a Sportklub és a VSK képviseletében több mint 20 gyerek mutatkozott be.

Népes háromszéki csapat

A vetélkedőn jelen voltak a háromszéki műkorcsolyázók is. Petra Knezevic Kolarevic tanítványai közül tizennyolcan léptek jégre, többségük a rekreációs kategóriában. Kézdivásárhelyről Áda Nóra, Fazakas Anna Róza, Molnár Mikola Anett, Nagy Rozsnyai Lotti, Pénzes Csiszár Dorka, Szász Ingrid, Ilyés Selena, Turóczi Karola, Fejér Johanna és Czipa Kriszta, Sepsiszentgyörgyről pedig Imre Panna, Kádár Némethi Nicole, George Mocanu, Balogh Orsolya, Bicsok Barbara, Demeter Juga Maja, Molnár Lelle Ágota és Milik Sonia mutatott be szép kűrt.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.