Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai sikerek a tusnádfürdői nemzetközi bridzsfesztiválon

Székely Sport 2024. május 21., 11:13 utolsó módosítás: 2024. május 21., 11:15

Jól szerepeltek a székelyföldi sportolók a második alkalommal megrendezett Tusnádfürdői Nemzetközi Bridzsfesztiválon, amelyen a Csíkszeredai Bridge Over Nations csapata a második helyen végzett.

A tavalyi esemény iránti érdeklődésre építve idén másodszor szervezetek a nemzetközi bridzsfesztivált Tusnádfürdőn.
A csíkszeredai Bridge Over Nations Sportegyesület már megalakulását követően célul tűzte ki, hogy a térségben helyet és időpontot keressen egy nemzetközi léptékű eseménynek, amely nem csak az ország sportolói, hanem a környező országok bridzskedvelői számára is egy rangos versenyt jelentsen.

A 2. Tusnádfürdői Nemzetközi Bridzsfesztiválon három versenyszámban mérethették meg magukat az ország különböző részeiről, valamint a Magyarországról és Bulgáriából érkezett sportolók. A bridzsfesztivál fő száma, a csapatverseny jelentette a legnagyobb érdeklődést, a svájci rendszerben lebonyolított, 12 fordulós tervezett megméretettésre 19 csapat regisztrált (80 versenyző). A több napon keresztül zajló küzdelemből végül a bukaresti The Black Swan (Anton Negoescu, Cornel Teodorescu, Iancu Bacalu, Horia Georgescu) került ki győztesen, a döntőben 44:7 arányban felülmúlta a Csíkszeredai Bridge Over Nations gárdáját (Vidámi István, Costache Darie, Simona Felicia Darie és Magyari Zoltán).

Az ezüstérmes csíki csapat: Vidámi István, Costache Darie, Simona Felicia Darie és Magyari Zoltán Fotó: Magyari Zoltán

Nagyon erős mezőny volt, az ország legjobb játékosainak többsége asztalhoz ült, továbbá jelen volt Bulgáriából a tavalyi győztes Albena, és a magyarországi Palatinus is, benne Honti László–Mezey Katalin többszörös magyar bajnok párossal. Kiváló eredmény ért el a csíkszeredai klub, az utóbbi évek legnagyobb eredménye ez.

A rendezvény második felében zajlott a három fordulós párosverseny, melyen a bukaresti Delia Cotescu–Marius Ioniță kettős győzedelmeskedett, 27 duó, 54 versenyző közül. A csíkiak további eredményei: a párosverseny B csoportjában második helyen végzett apa és fia, Daday Hunor és Daday Lehel, az ifjúsági válogatott Ördög Ákos a Bukaresti Contra csapatával 4. helyezést ért el, az egyfordulós kis-versenyen pedig második lett.

Alternatív programok

Ugyanakkor, a tavalyihoz hasonlóan, az idén is számos alternatív program állt az érdeklődők rendelkezésére. Magyari Zoltán, a Bridge Over Nations Sportegyesület elnöke kifejtette: „Már a tavaly is egyik legfontosabb célunk az volt, hogy a bridzsezők nem csak önmagukba, hanem lehetőleg családjaikkal, barátaikkal jöjjenek el Tusnádfürdőre. Több olyan szabadidős programot is kínáltunk, amelyek a bridzsezés mellett lehetőséget biztosítottak a tartalmas kikapcsolódásra: természetjárásra, buszos kirándulásokra a környék látványosságainak megtekintésére” – nyilatkozta Magyari.

Lehetőség volt részt venni egy autóbuszos kiránduláson a Vargyas-völgyében, ahol egy rövidebb és egy hosszabb gyalogos túraútvonal között lehetett választani. Az érdeklődők, szintén autóbuszos kirándulással ellátogathattak a Szent Anna-tóhoz és a Mohos tőzeglápba, illetve egy másik délelőtt gyalogos túrát szerveztek részükre a Sólyomkőre.

Az idei rendezvény iránti érdeklődés, a résztvevőktől kapott visszajelzések alapján a szervezők egyértelműen folytatni kívánják a megkezdett munkát. „Nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek. Úgy fogtunk neki, hogy ez az esemény be kell kerüljön az országos rendezvénynaptárba. Ez egyértelműen sikerült. Jövőtől már arra kell fektessük a hangsúlyt, hogy ezt a színvonalat megtartsuk és egyre több érdeklődőt hozzunk el évi rendszerességgel Tusnádfürdőre, nemcsak az országból, hanem a környező országokból is” – hangsúlyozta Magyari.

Az idei, hat napos fesztiválon több mint száz sportoló, több mint 200 látogató vett részt.

Eredmények, helyezések

Csapatverseny: 1. Bukaresti The Black Swan (Iancu Bacalu, Cornel Teodorescu, Anton Negoescu, Horia Georgescu), 2. Csíkszeredai Bridge Over Nations (Vidámi István, Costache Darie, Simona Felicia Darie és Magyari Zoltán), 3. Albena (Stefan Georgiev, Stefan Ivanov, Georgi Ralev, Viorel Micescu), 4. Bukaresti Contra (Florin Filip, Ördög Ákos, Dragoș Iordache, Dan Vladimir Ignătescu)

Párosverseny, A liga: 1. Delia Cotescu – Marius Ioniță (Bukarest) 348.61, 2. M. Boboc – A. Piroi (Jászvásár) 342.36 pont, 3. V.M. Mladin–V. Dumitru (Bukarest): 336.61

Párosverseny, B. liga: 1. C. Verdeș – C. Chertic (Jászvásár) 293.87, 2. Daday Hunor–Daday Lehel (Csíkszereda) 275.83, 3. D. Ghiran – M. Moraru (Kolozsvár) 263.42

Alternatív párosverseny: 1. Adrian Filimon (Jászvásár)–Darrian Bogdan Cotescu (Bukarest) 188.67, 2. Bogdan Neagu (Bukarest)– Ördög Ákos (Csíkszereda) 186.90

Lejegyezte: Bíró Zoltán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.