Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatodik paralimpiáján is részt venne Novák Eduárd

Székely Sport 2023. január 01., 17:58 utolsó módosítás: 2023. január 01., 18:16

Románia egyetlen paralimpiai bajnoka és jelenlegi sportminisztere, Novák Károly Eduárd újév napján a közösségi oldalán jelentette be, hogy idén elkezdi a 2024-es párizsi paralimpiai játékokra való felkészülést.

Hatodik paralimpiáján is részt venne Novák Eduárd
Novák Károly Eduárd eddig négy érmet nyert a paralimpiákon kerékpározásban. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

Novák Károly Eduárd pályafutása hatodik paralimpiáján szeretne részt venni, a francia fővárosban rendezendő seregszemle a második lenne a minisztersége alatt.

„Azért döntöttem úgy, hogy részt veszek a párizsi paralimpián, mert a sporthoz és a csúcsteljesítményhez való hozzáállásom, a bajnoki mentalitás, az új akadályok legyőzésének gondolata mindig is segített abban, hogy önmagam legjobb verziója legyek” – indokolta döntését a 46 éves csíkszeredai születésű sportember.

Novák Károly Eduárd kiemelte, még mindig szívesen emlékszik vissza a 2008-as első paralimpiai érmére, amelyet négy évvel később Londonban aranyérem követett.

Ezek több mint érmek, ezek olyan élmények, amelyek mindig valami többet adtak, kiteljesítettek és megmutatták, hogy nem csak a cél, a végeredmény a fontos, hanem a folyamat, az oda vezető út.

Most újra el akarok indulni ezen az úton. Majd meglátjuk, hová vezet, de bármi is vár rám a célban, tudni fogom, hogy csodálatos emberek, a családom támogatása és rengeteg pozitív energia vezetett végig” – fogalmazott a bejegyzésében.

Románia ifjúsági- és sportminisztere eddig négy érmet nyert a paralimpiákon kerékpározásban: 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban az országúti időfutamban ezüstérmet szerzett, a brit fővárosban a 4000 méteres üldözőversenyben pedig felért a csúcsra, aranyérmével Novák Románia mindmáig egyetlen paralimpiai bajnoka, míg 2021-ben Tokióban ugyanebben a versenyszámban ezüstérmes lett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.