Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatodik lett az Argeș Ralin a Teslovan-Cseh duó

Dobos László 2023. május 30., 11:24 utolsó módosítás: 2023. május 30., 11:25

Folytatódott a román ralibajnokság, a 2023-as szezon második versenye az Argeș Rali volt, ahol a székelyföldiek közül az Adrian Teslovan-Cseh Vajk Imre páros érte el a legjobb eredményt, a pünkösdi versenyen összetettben hatodikok lettek.

Hatodik lett az Argeș Ralin a Teslovan-Cseh duó
A csíkszeredai kettős összetettben a 6., az aszfaltkiírásban a 4., az RC2 géposztályban pedig a 3. helyen zárt. Korábbi felvétel Fotó: RallyPhoto Hunters

Rosszul kezdődött a szezon az Adrian Teslovan–Cseh Vajk Imre csíkszeredai párosnak: a május eleji, idénynyitó Hargita Ralin – sajnos – technikai okok miatt feladásra kényszerültek. Ezúttal azonban sikerült befejezni a versenyt,

a 80 benevezett egység közül összetettben az előkelő hatodik helyen végeztek.

Az Argeș Ralin a Teslovan-Cseh (Ford Fiesta Rally 2) kettős összetettben a 6., az aszfaltkiírásban a 4., az RC2 géposztályban pedig a 3. helyen zárt.

A további Hargita megyei versenyzők közül a székelyudvarhelyi Jakab Attila és Mag Levente (Mini Cooper S Turbo) kettős az N12-es géposztályban a második helyen végzett, összetettben pedig 27. lett.

A jászvásári Bogdan Gheorghiunak navigáló csíkszeredai Csikós Sándor (Škoda Fabia R5) az RC2 kategóriában a 6., az aszfaltbajnokságban a 8. lett, összetettben pedig a 15. helyen végzett.

A Rali 2 mezőnyében Adrian Teslovan lánya, Alexandra Teslovan (Vlad Terzivel, Renault Twingo RS R1) összetettben a 4., az A1 géposztályban pedig a második helyen zárt.

Az Argeș Rali végeredménye: 1. Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT), 2. Martin Surilov/Zdravko Zdravkov (bolgárok, Citroen C2 Rally2), 3. Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Škoda Fabia Rally2), 4. Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 208 Rally 4), 5. Mihai Manole/Marc Banca (Škoda Fabia Rally2), 6. Adrian Teslovan/Cseh Vajk Imre (Ford Fiesta Rally 2).

A bajnokság állása 2 verseny után: 1. Norbert Maior 58 pont, 2. Mihai Manole 46, 3. Simone Tempestini 45, … 9. Adrian Teslovan 21.

A román ralibajnokság június 24-25-én a Máramaros Ralival folytatódik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.