Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Györgydeák Apor: „teher van rajtam, de megtanultam kezelni”

Horváth Bálint Ottó 2023. március 21., 12:49

Tornagyőztesként tért haza Madridból a világelső székely teqballos, ahol legfőbb vetélytársát, Blázsovics Ádámot múlta felül a döntőben. Györgydeák Apor elmondása szerint minden versenyen teher van rajta, de megtanulta kezelni és élvezi a játékot.

Györgydeák Apor: „teher van rajtam, de megtanultam kezelni”
Györgydeák Apor közölte, mindig nagyon várja az egyéni kategória versenyeit, mindenhol a legjobban akar teljesíteni Fotó: Góbek Teqball Team

Megterhelő időszakon van túl a Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team klasszisa, hiszen a rangos madridi torna előtt Los Angelesben és Dubajban párosban és vegyespárosban versenyzett, utóbbi kategóriában a brazil Ester Viana Mendes oldalán mindkét helyszínen bronzérmet szerzett.

„Az utóbbi időben nagyon sok volt az utazás, ami kicsit akadály a jó felkészüléshez, mivel sok energiát kivesz az emberből. Az egyéni verseny kicsit háttérbe szorult, de ahogy hazaértünk erről a két tornáról egyből fókuszáltunk a madridi versenyre. Másfél hetünk volt erre, nagyon jól zajlott a felkészülés, úgy gondolom, hogy kimaxoltuk és százszázalékos formában tudtunk kiutazni, ez meg is látszott az eredményen” – közölte a Székely Sport megkeresésére Györgydeák Apor. Hozzátette, mindenképpen be akarta húzni a győzelmet egyéniben, hogy visszavágjon Blázsovicsnak a januári szkopjei vereség miatt.

A férfi egyéni világranglistát vezető székelyudvarhelyi sportoló megjegyezte, mindig nagyon várja az egyéni kategória versenyeit, mindenhol a legjobban akar teljesíteni.

Aktuális világbajnokként és világelsőként mindenki engem akar megverni. Kis teher van rajtam, de megtanultam kezelni és élvezem a játékot”

– fogalmazott Györgydeák.

Kiemelte, a madridi tornán végig fejleszteni tudta a játékát, az elődöntőben Katz Balázs ellen extra teljesítményt is nyújtott, és boldog, hogy két szettben sikerült megnyernie a döntőt.

A legjobb 32 között csapattársával, a tokaji Levik Bodizsárral került össze, aki komolyan megnehezítette a feladatát, hiszen egyedül neki sikerült játszmát nyernie ellene.

Érdekes helyzet volt, tudtam, hogy kemény mérkőzés lesz, mivel itthon együtt szoktunk készülni az egyénire, együtt végezzük a gyakorlatokat és játsszuk az edzőmeccseket.

Döntő szettben tudtam nyerni, de nagyon örvendek a csapattársamnak, mert látom, hogy milyen sokat fejlődött és remélem, hogy Podgoricában nem az én ágamon lesz és tovább tud jutni” – jegyezte meg Györgydeák Apor.

Természetesen a döntőről is kérdeztük a világelsőt, aki elmondta, az az igazság, hogy amikor a négyszeres világbajnok Blázsovics az ellenfele, akkor mindig görcsösen játszik, de például egy francia vagy egy lengyel játékossal a világbajnokságon sokkal lazábban tud játszani. „Sokat hibázott, főleg a szerváit többször elrontotta,

láttam rajta, hogy amikor odaállt a második szerváihoz fejben már nem volt rendben, és tudtam, ha én végig ott tudok lenni és semmi nem zökkent ki, akkor nem lehet probléma.

Az első szettben szerencsére 11–11-nél ütöttem egy ászt, amit meg is adtak. A második játszmában 9–5-re elhúztam, aztán kicsit visszakapaszkodott, talán ráültem az eredményre, de végül sikerült behúzni a győzelmet” – mondta Györgydeák arról, hogy milyen volt belülről a finálé.

Györgydeák Apor elárulta, hogy péntekre meghívást kapott Malágába, hogy képviselje a teqballt a Marca sportújság sportfesztiválján, ahol együtt játszik a francia labdarúgó-világbajnok Christian Karembeu-vel és valószínű, hogy a teqball nagykövete, a brazil Ronaldinho is jelen lesz az eseményen.

A hétvégét ott fogja tölteni, majd hétfőn repül át Podgoricába a kedden kezdődő újabb kiemelt versenyre. „Ennek a hétnek az elejét nagyon meg kell nyomjam az edzésekkel, és hétvégén Malagában is ammennyire tudok, igyekszem készülni. Ugyanazt az eredményt várom el magamtól, hogy újra az első helyen végezzek egyéniben” – mutatott rá a világ legjobbja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.