Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Géposztályában első lett a Bíró-Sprencz duó a Hargita Ralin

Dobos László 2023. május 09., 11:13 utolsó módosítás: 2023. május 09., 11:37

Erdélyi duó, a brassói Bíró Antal és a csíkszeredai Sprencz Tamás alkotta páros végzett első helyen a Hargita rali RC5N géposztályában. Ebben a kategóriában tízen kezdték el a 2023-as román ralibajnokságot.

Géposztályában első lett a Bíró-Sprencz duó a Hargita Ralin
Verseny közben a Bíró-Sprencz páros Fotó: Forrás: Sprencz Tamás

A Székelyudvarhely központtal megrendezett 31. Hargita Ralira 79-en neveztek be, de a műszaki vizsgák után csak 77-en állhattak rajthoz. A székelyföldiek közül szép eredményt ért el az N12-es kategóriában az udvarhelyszéki Jakab Attila–Mag Levente duó, első lettek géposztályukban.

Az elmúlt években mindig az élmezőnyben végző Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre alkotta csíkszeredai kettős – sajnos – technikai okok miatt feladásra kényszerült. Egy másik csíki versenyző – a brassói Bíró Antallal rajthoz álló – Sprencz Tamás kitűnően szerepelt, első lett az RC5N géposztályban, ahol tízen indultak.

A rali után megjelent magyar nyelvű beszámolók kapcsán Sprencz Tamás a következőket írta közösségi oldalára: „Attól függ melyik csíkiak számára nem alakult jól a verseny, mert például a mi párosunk első helyen végzett a csoportjában. (…) Szerencsére nekünk nem a kupák vagy az újságcikkek számítanak. Mi a sport és az élvezet miatt ralizunk, meg hát véletlenül elsők lettünk az RC5N géposztályban”.

Fotó: Forrás: facebook/ Sprencz Tamás

Megkerestük Sprencz Tamást, aki elmondta, ők többnyire a murvás versenyeket részesítik előnyben, azokon indulnak, az SSV kategóriában versenyeznek, de most megtisztelték a Hargita Ralit, azért indultak a Suzukival, hogy legyen több helyi, magyar versenyző. Az RC5N géposztályban, az első kerékmeghajtású, 1333 és 1600 köbcenti közötti autók versenyeznek.

Érdekessége, színfoltja volt még az idei Hargita ralinak, hogy a Dietrich Árpád szuperspeciális szakaszon, a felvezető körön bemutatót tartott az ország egyik legjobb drift-versenyzője, a csíkszeredai Incze Tamás. A nézők megcsodálhatták az egyik legjobb székely drfitező BMW-versenyautóját.

A Hargita Rali végeredménye az RC5N géposztályban:

1. Bíró Antal és Sprencz Tamás,
2. Alexandru Cazacu és George Marcu,
3. Eduard Crințoiu és Andrei Pădure.
Mindhárom dobogós Suzuki Swift Sport autóval versenyzett.

A román ralibajnokság pünkösdkor (május 27-28.) az Argeş Ralival folytatódik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.