Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Éppen csak lemaradt a dobogóról Molnár Ede Törökországban

Sebestyén Ervin 2024. május 28., 17:13

A törökországi Sakarya adott otthont a Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat negyedik versenyének, ahol a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede is rajthoz állt. A háromszéki Eb-győztes a fináléig menetelt, azonban lemaradt az érmet érő helyezésről.

Éppen csak lemaradt a dobogóról Molnár Ede Törökországban
Molnár Ede kiválóan teljesített Törökországban is. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Federatia Romana de Ciclism

Ezúttal is számos nemzet képviseltette magát az eseményen, összesen 12 országból 35 versenyző volt érdekelt a férfi elit kategóriában. Hosszú rajtegyenes, zord emelkedő, sziklakert és egy nagy sebességű lejtmenet: a versenyen minden megtalálható volt. Kiváló volt az időjárás, minden kedvezett Molnár Edének, aki nagyszerűen vette az akadályokat, egészen a fináléig menetelt.

Ott szintén magabiztosan tekert, nagyon közel állt a dobogós helyezéshez, azonban a hajrában a szlovén Jakob Klemenčič megelőzte, így végül a negyedik pozícióban ért célba.

A háromszéki sportoló még így is 70 pontot szerzett, így összesítésben előrelépett a negyedik helyre és onnan várja a Belgiumban megrendezésre kerülő ötödik versenyt.

A világkupa-sorozat június 2-án Leuven (Belgium) tartományban folytatódik, augusztus 18-án São Paulo (Brazília), szeptember 29-én Bengaluru (India) és november 3-án Rijád (Szaúd-Arábia) városában tesztelhetik majd a tudásukat a versenyzők. Az idei XCE világkupa-sorozat összesen nyolc állomásból áll.

XCE világkupa-sorozat, Sakarya:

1. Edvin Lindh (svéd), 2. Theo Hauser (osztrák), 3. Jakob Klemenčič (szlovén), 4. Molnár Ede.

Összesítésben:
1. Edvin Lindh (svéd) – 276 pont,
2. Lorenzo Serres (francia) – 260,
3. Theo Hauser (osztrák) – 222,
4. Molnár Ede (romániai) – 187,
5. Titouan Perrin-Ganier (francia) – 159.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.