Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Csíkszeredai sportgála: elkezdődött a közönségszavazás

Dobos László 2024. január 08., 20:09

Harmadik alkalommal rendez sportgálát Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A 2023-as esztendő legjobb megyeszékhelyi sportolóit és edzőit január 17-én díjazzák, a közönségdíjra pedig elkezdődött a szavazás.

Csíkszeredai sportgála: elkezdődött a közönségszavazás
Gazdára találnak a trófeák Fotó: Veres Nándor

A gálát 2024. január 17-ére tervezték, a díjazásra javasolt sportolók, edzők és csapatok névsorát január 10-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz. A szabályzat szerint a sportolókra és edzőkre vonatkozó javaslatokat Csíkszereda polgárai nyújthatják be, az erre a célra létrehozott online űrlap kitöltésével, amely ezen az oldalon érhető el. Ezeket a javaslatokat a sport területén dolgozó szakemberekből, helyi tanácsosokból, illetve Csíkszereda Önkormányzatának sporttevékenységgel foglalkozó alkalmazottjaiból álló bizottság vizsgálja meg.

Díjazni fogják a 2023-as esztendő legjobb női és férfi sportolóját – a felnőtt, illetve az utánpótlás korosztályban, az év csapatát – a felnőtt és az ifjúsági korosztályban, az év fogyatékkal élő sportolóit, valamint az év edzőjét – a felnőtt és az utánpótlás, illetve a csapatsportokban, de nem marad el a közönségdíj sem.

Az utánpótlás kategóriájú sportolók/csapatok díjazása esetében a korhatárt sportáganként az érintett nemzetközi szövetségek szabályai alapján határozzák meg.

Hat jelölés a közönségdíjra

A közönségdíjra a bizottság – nem egyöntetűen – három egyéni sportolót és három csapatot választott ki, rájuk a Csíkszeredai Városháza román és magyar nyelvű Facebook-oldalain (Csíkszereda Városháza, Primăria Miercurea-Ciuc) lehet szavazni – a közzétett fotóknál megjelenő like-ok számítanak. A közönségszavazás január 15-én 16 órakor zárul – közölték a szervezők. A jelöltek a következők.

Csapatsportok: a Csíkszeredai Sportklub női jégkorong együttese, az FK Csíkszereda női futballcsapata és a Csíkszeredai ISK U18-as korosztályú cselgáncs gárdája.

Egyéni sportok: Csiszér Ivett lovasíjász, Mandel Kata hódeszkás és Szőcs Bence ökölvívó.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.