Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Celjében versenyeztek a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázói

Dobos László 2024. április 09., 11:03 utolsó módosítás: 2024. április 09., 11:06

Szlovéniában, a short track Alpok Adria Kupa sorozatának utolsó, negyedik versenyén álltak rajthoz hétvégén a Csíkszeredai Sportklub rövidpályás gyorskorcsolyázói. Ez volt a főpróba az országos bajnokság előtt.

Celjében versenyeztek a Csíkszeredai Sportklub gyorskorcsolyázói
Galérianézet
A Csíkszeredai Sportklub rövidpályás gyorskorcsolyázói Celjében, jobbról Szőcs Renáta edző Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A rövidpályás gyorskorcsolyázók (short track) Alpok Adria kupasorozata négy állomásból állt, egy-egy viadal volt Horvátországban, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában.

Az utolsó celjei megmérettetésen közel 180 versenyző mérte össze tudását – közölte a Csíkszeredai Sportklub. „Klubunkat nyolc versenyző képviselte: András Vivien, András Kevin, Veress Klára, Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika, Lőrinczi-Mátéfi Balázs, Gere Cynthia, Márton Henrietta és Fodor Kristóf” – olvasható a csíkiak közösségi oldalán.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Az ifjúsági E korosztályban (2012–2013-ban születettek) Lőrinczi-Mátefi Viola Veronika minden távon első helyet szerezve összetettben is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Veress Klára két harmadik és egy negyedik helyet szerzett amivel összetettben a 3. pozícióban végzett. András Vivien egy esés következtében 17. valamint 3. és 4. helyet szerzett, összetettben pedig 4. lett.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A fiúknál András Kevin mindhárom távon hatodikként ért célba, összesítésben ez szintén a hatodik helyet jelentette. Az E korosztálynak ezen a versenyén egy ügyességi próbát (Skill Races) is kellett teljesíteni, ahol, Lőrinczi-Mátéfi Viola Veronika a 4., András Vivien a 7., Veress Klára a 12., illetve András Kevin a 6. helyen végzett.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A nagyobbaknál, az ifjúsági D korosztályban (2010–2011-ben születettek) Lőrinczi-Mátéfi Balázs egy 6., 25., és 11. helyet szerzett ami összetettben a 9. helyet jelentette. Ugyanebben a korosztályban Márton Henrietta két harmadik és egy második helyezést ért el, összetettben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Gere Cynthia az 5.,6. és a 7. helyeken végzett, összetettben pedig hatodik lett.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

Fodor Kristóf az összevont férfi kategóriában a 8., 9. és 10. helyezett lett, ez összetettben a 10. helyet jelenti, viszont az ifjúsági kategóriában ez egy kiváló 4-et jelent.

Az összetett Alpok Adria kupasorozatban a Csíkszeredai Sportklub legeredményesebb sportolója Lőrinczi-Mátefi Viola Veronika lett, aki a 3. helyen zárt – közölte Szőcs Renáta, a Sportklub edzője.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

A Csíkszeredai ISK és a Felcsík SK rövidpályás gyorskorcsolyázói nem tudtak elutazni a szlovéniai versenyre.

Április 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap a csíkszeredai Vákár Lajos Májégpályán rendezik meg a romániai felnőtt és ifjúsági short track országos bajnokságát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.