Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bartalisék külföldön szereztek tapasztalatot, Mandel Kata újra versenyezne

Dobos László 2024. február 08., 11:29 utolsó módosítás: 2024. március 13., 11:56

Újabb nemzetközi hódeszka (snowboard) versenyeken vettek részt a legjobb székelyföldi sportolók. Bartalis Henrietta és Horvát Tamás csehországi és ausztriai viadalokon szerzett komoly tapasztalatokat, Mandel Kata pedig a visszatérésre készül.

Bartalisék külföldön szereztek tapasztalatot, Mandel Kata újra versenyezne
Snowboardos versenykép Ausztriából Fotó: Reisz Zoltán

Felnőttek számára kiírt Európa-kupa versenyeken, illetve a Nemzetközi Sí-szövetség (FIS) naptárában szereplő ifjúsági és felnőtt megmérettetéseken állt rajthoz az elmúlt napokban a csehországi Dolní Moravában, illetve az ausztriai Reiteralmban a Csíkszeredai Ride More Sportklub és a romániai válogatott két tehetséges hódeszkása, az egyformán még ifjúsági korosztályú Bartalis Henrietta és Horvát Tamás. A női és a férfi versenyeken is 70-nél is magasabb volt az indulók száma.

Bartalis Henrietta a csehországi Európa-kupa versenyeken a 31. és a 24. helyeken végzett, a FIS-versenyen 6. lett, majd Ausztriában, az Európa-kupa viadalokon a 21. és 24. pozíciókban zárt.

Horvát Tamás Dolní Moravában az Európa-kupán a 68. és az 59. helyezéseket érte el, az ifjúsági FIS-versenyen 15. és 10. lett, Reiteralmban pedig a 47. és az 53. pozíciókat szerezte meg.

Bal oldalon (sárgában) Bartalis Henrietta Fotó: Reisz Zoltán

A sportolókat Reisz Zoltán edző kísérte el. „Egy nagyon húzós tíz nap után vagyunk, ahol négy Európa-kupa és két FIS-versenyen vettünk részt. Csehországban mostoha időjárásban versenyeztünk – esett az eső és fújt a szél –, és egy picit nehézen kaptuk a versenyformánkat.

Ausztriában az edzésnapon nagyon jó tempónk volt a pályán, Henrietta a verseny első futamán elsőnek rajtolt, de egy kisebb hiba megbosszulta magát, és nem jutott tovább. Egy csoportban volt a francia versenyzővel, aki végül harmadik lett. Mindkét sportolónk gazdag tapasztalatokat szerzett ezeken az erős versenyeken”

– nyilatkozta Reisz Zoltán a Székely Sportnak.

Jobb oldalon (háttal, sárgában) Horvát Tamás Fotó: Reisz Zoltán

Mandel Kata február közepén újra versenyezne

A legjobb székelyföldi hódeszkás, a csíkszeredai Mandel Kata éremesélyesként utazott ki a dél-koreai Kvangonban január végén megrendezett téli ifjúsági olimpiai játékokra, ahol azonban – sajnos – a verseny előtti edzésen csuklótörést szenvedett és gipszkötést kapott. Ő szeretett volna rajthoz állni, de az orvosok nem engedték. Kinda Gézától, Mandel Kata edzőjétől megtudtuk, hogy tanítványa gipsszel a kezén is kőkeményen edzett – végezte azokat a gyakorlatokat amit a gipszkötés megengedett. „Mandel Kata a tervek szerint Olaszországban, a február 15-én Colereben kezdődő Európa-kupán fog rajthoz állni” – mondta el Kinda Géza.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.