Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Barta Nórát kizárták az 500 méteres versenyszám negyeddöntőjéből

Dobos László 2023. január 24., 11:05

Balszerencsésen sikerült Barta Nóra rövidpályás gyorskorcsolyázó számára a második nap az Olaszországban zajló 16. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

Barta Nórát kizárták az 500 méteres versenyszám negyeddöntőjéből
Nem így tervezte el a versenyzését Fotó: Forrás: COSR

Az 1500 méteren vasárnap 11. helyezett sportolót hétfőn, az 500 méteres versenyszám negyeddöntőjében, egy szabálytalannak ítélt előzés miatt kizárták.

A Csíkszeredai ISK versenyzője az 500 méteres verseny első körében magabiztosan jutott tovább, bekerült a legjobb 20 közé. A negyedik negyeddöntőben második, továbbjutást jelentő helyen végzett, a videóelemzés után azonban a zsűri kizárta, így a 20. helyre rangsorolták – 27 induló közül.

Fotó: Forrás: COSR

„Sajnos, ez a második alkalom versenyzői pályafutásom alatt, hogy kizárattam magam egy versenyen. A futamra úgy álltam fel, hogy mindent vagy semmit, ez így is lett. A külső pályáról rajtoltam, és ez nem sikerült túl jól. Ment a futam, ott voltam, de ahogy kicsúszott az olasz ellenfelem, én és az előttem lévő holland lány is elveszítettük a nyugodtságunkat, és megtörtént a baj.

A következő kanyarbemenetelnél megpróbáltam megelőzni a holland lányt, de ez nem sült el jól. Mikor elesett, már tudtam, hogy ez nem volt tiszta előzés, de az utolsó körben még megelőztem a belgiumi ellenfelemet is, így másodiknak értem célba, ami elődöntőt jelentett volna.

Mikor leszálltam, és hallottam, hogy kizártak, nagyon csalódott voltam. Nem az járt a fejemben, hogy bár ne tettem volna így, hisz nem biztos, hogy még lett volna esélyem az élre törni, vagyis döntős lenni.

Amikor a kivetítőn megláttam, hogy kizártak, sírva fakadtam a csalódástól, hiszen ez a kedvenc távom, és itt számítottam a legjobb eredményre. Félek, hogy nem csak én vagyok csalódott, hanem az edzőm, barátaim, családom és mindenki, aki hitt bennem.

Fotó: Forrás: COSR

Az edzőm tanácsára már a holnapi 1000 m-re koncentrálok. Nagyobb a nyomás, hisz ez az utolsó esélyem bebizonyítani mindenkinek, hogy vannak nekem is rossz napjaim, de többre vagyok képes” – nyilatkozta Barta Nóra a Székelyhonnak.

Ebben a versenyszámban kettős magyar siker született: Haltrich Luca arany-, míg Szigeti Dóra ezüstérmet szerzett. A fiúknál a szintén magyar színekben induló Jancsó Zalán ötödikként végzett. A rövidpályás-gyorskorcsolyázókra szerdán az 1000 méteres versenyszám vár.

A Friuli Venezia Giulia tartományban zajló megmérettetés második napján a romániai sífutók a klasszikus stílusú próbákban álltak rajthoz, ahol Ionuț Alexandru Costea a 10 km-es versenyszámban 62 induló közül 48. lett, míg Maria Toma 63 induló közül az 54. helyen végzett.

Síugrásban, Normálsáncon Andra Gheorghe 22. lett, míg Mircea Jipescu a 20., Alexandru Folea pedig a 37. helyen zárt. A lányoknál 22 induló volt, a fiúknál pedig 45 síugró állt rajthoz.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.