Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bajnoki ezüstérmes a marosvásárhelyi párbajtőrcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. április 09., 14:32

A döntőig menetelt a Szatmárnémetiben megrendezett felnőtt országos bajnokságon a Marosvásárhelyi Egyetemi Sportklub férfi párbajtőrcsapata. A házigazda gárdával nem bírtak, így ezüstérmet szereztek.

Bajnoki ezüstérmes a marosvásárhelyi párbajtőrcsapat
A dobogó második fokán a marosvásárhelyi csapat tagjai Fotó: Facebook/Federatia Romana de Scrima

A marosvásárhelyi klub két csapattal vett részt a hétvégi viadalon, amelyen az ország legjobb tizennégy párbajtőröző alakulata mérkőzött meg egymással. A nyolcaddöntőben mindkét gárda sikerrel zárta a mérkőzését, az első számú együttes fölényesen győzte le a LPS Craiovát, míg a második számú csapat a Nagyváradi Bihorult múlta felül.

Aztán a legjobb nyolc között már csak a Marosvásárhelyi ESK I. tudott magabiztosan felülkerekedni ellenfelén, a Bukaresti UNEFS-en, és bejutott az elődöntőbe, míg az ESK II. vereséget szenvedett az Universitatea Craiovától, és a helyosztókon folytatta.

A dobogós helyekért zajló küzdelemben a Szabó Zoltán vezetőedző által irányított marosvásárhelyiek megküzdöttek a továbbjutásért, 39–34-re nyertek az Universitatea Craiova I. ellen, így pástra léptek a bajnoki címért.

Az aranycsatában Rigó Róbert, Tardi Ottó, Radu Andrei és Andrei Timoce vetélytársa a házigazda Szatmárnémeti VSK együttese volt, amely rendkívül szoros párharcban harcolta ki a finálét, egy ponttal győzött az U Craiova II. ellen. A döntőre azonban maradt erejük és érvényesítették akaratukat, végül 45–37-re nyertek a vásárhelyiekkel szemben, akik be kellett érjék az ezüstéremmel.

A harmadik helyet az U Craiova I. szerezte meg, a kisdöntőben nagy különbséggel nyertek klubtársaik, a második számú csapat ellen.

A Marosvásárhelyi ESK II. (Szabó Zoltán, Bagdan Kristóf, Daniel Popa, Sebeșan Claus) végül a hetedik helyen végzett, az 5–8. helyekért zajlott összecsapásokon előbb 45–31 arányban kikaptak az U Craiova III.-tól, majd 45–43-ra legyőzték a Bukaresti Steauát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.