Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székely együttes a harmadik idényét indítja a BL-ben

Józsa Csongor 2023. szeptember 21., 12:22 utolsó módosítás: 2023. szeptember 21., 13:40

A szuperligás mérkőzésüket követően haza sem utaztak, Csehország felé vette az irányt a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK, újabb idényt kezdenek a férfi asztalitenisz Bajnokok Ligájában.

A székely együttes a harmadik idényét indítja a BL-ben
A helyszínen adogattak az udvarhelyi asztaliteniszezők Fotó: Józsa Csongor

Nem feltétlenül találó a sűrű program a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK férfi asztalitenisz együttes ezen hetére. Hétfőn délben indultak útnak, pontokért játszottak, aztán három meccs követi ezt a legrangosabb európai kupakiírásban, a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„A hatodik idényünk lesz ez a nemzetközi porondon, ráadásul zsinórban a harmadik szezonunk a Bajnokok Ligájában. Ez nem kis dolog egy olyan klub életében, mint a miénk. A negyedik kalapból húztak, itt Európa legjobb csapataival játszunk, válogatottak alkotják őket.

Megtisztelő ebben a mezőnyben ott lenni, ezekből az összecsapásokból csak meríthetünk a folytatásra, a bajnoki szereplésünkre”

– fejtette ki György István, az ISK-SZAK edzője.

Fotó: Józsa Csongor

Az eddigi öt szezon alatt összesen 37 találkozót játszott a székelyudvarhelyi együttes, mindhárom kupakiírásban (BL, Európa Kupa, Európa Trophy). Igaz, hogy a Bajnokok Ligájában még nem sikerült mérkőzést nyerniük, talán most jött el az ideje.

A csapat szerdán délután érkezett meg a csehországi Havlíčkův Brod-ba, egy kis, 23 ezres, csendes település a két nagyváros, Brno és Prága között. Miután elfoglalták a szállásukat a Birell Aréna létesítményében, rögtön egy kis átmozgató edzést tartottak. Erre beszállt az edző, György István is. A gárda az Újszentesi SK elleni Szuperliga mérkőzés után egy kis magyarországi megállót követően utazott a helyszínre.

Hogy itt mennyire az asztaliteniszről szól minden: az edzőteremben fiatalok és felnőttek közösen tréningeztek. Sőt, nem csak a férfi, hanem a női gárda is a Bajnokok Ligájára hangolt, ott is pénteken indítják a küzdelmeket. A kétszintes épületben kollégium, étterem is van. A bajnoki összecsapásaikat itt rendezi a cseh aranyérmes, de a BL-találkozóknak majd a helyi kulturális központ ad otthont.

Az egyetlen sorozat, ahol nyomás nélkül játszhatunk. Senki se gondolja, hogy kirándulni jöttünk. Mindent kiadunk magunkból, roppant erős csapatok ellen vesszük fel a küzdelmeket, olyanokkal, akiknek keretében szinte mindenki hazája nemzeti gárdájában Európa- és világbajnokságokon játszik”

– mondta el György Szilárd.

Fotó: Józsa Csongor

Az ISK-SZAK még Sebastian Loso, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente játékára számíthat. Az udvarhelyiek péntektől vasárnapig minden nap 14 óra 30 perctől kezdenek, ellenfeleik sorrendben a házigazda HC Ostrov, az olasz Top Spin Messina és az osztrák Panaceo Stockerau lesznek.

A négyesből csak a csoportelső jut tovább a BL következő körébe, a többiek a második számú kiírásban, az Európa Kupában folytatják.

A mérkőzéseket a tervek szerint élőben közvetíti az ETTU TV.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.