Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK Aréna kisöccse az udvarhelyi sportcsarnokban

Józsa Csongor 2023. május 18., 15:12

Magyarországi forrásból kapott támogatásból a kézilabdaklub egy LED-tabellát vásárolt. Több fény, jobb hangzás is lehet a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban az elkövetkezőkben.

A Sepsi OSK Aréna kisöccse az udvarhelyi sportcsarnokban
Bal oldalt a régi, jobb oldalt pedig a sportcsarnok új eredménykijelzője Fotó: Facebook/SzejkeSK

A Székelyudvarhelyi Szejke SK közösségi oldalán jelentette be, új eredményjelzőt adott a helyi sportcsarnoknak. Ezt fel is szerelték, használatra készen áll. Ez még a 2017-es pályázati pénz harmadik részlete, amelyet a magyar kormány a Magyar Kézilabda-szövetségen (MKSZ) keresztül szavazott meg a Székelyföldi Kézilabda Akadémiának.

A városi sportcsarnokra valóban ráfér egy újabb „ráncfelvarrás”. A régi eredményjelző nem kerül le a falról, azt ifjúsági mérkőzéseken, különböző kis tornákon még használni fogják.

Az új ledes kijelző nem csak a kézilabdameccseken számolja az eredményt, vezeti a kiállításokat, hanem ugyanúgy a teremlabdarúgó találkozókon.

Az első sportesemény a jövő kedden, május 23-án sorra kerülő futsaldöntő lesz, az FK Udvarhely–Galaci United összecsapáson vetik be először a tabellát.

Fotó: Facebook/SzejkeSK

A pontos megnevezése multifunkcionális eredménykijelző – mondta el megkeresésünkre Gál István, a beszállító, a Gépbér-Színpad kft. romániai képviselője. Hozzátette, a 4,6X2,5 méter méretű kijelző a Sepsi OSK Arénába felszerelt „kisöccse”.

Azaz, ugyanolyan tulajdonságokkal bír. „Elsősorban a sportesemények, a kézilabda, a teremlabdarúgás, a kosárlabda nemzetközi előírásának megfelelő eredménykövetésére alkalmas. Másodsorban pedig a multifunkcióját az adja, hogy fotókat, videókat, tehát reklámokat tudnak megjeleníteni rajta. A fényereje állítható, így egy tévéközvetítés során lennebb húzható, mert ezt a technikusok kérni szokták” – tette hozzá Gál István.

A Szejke SK a közleményében megjegyzi, hogy nem csupán ez az egyetlen tétel, amit a sportlétesítménynek adnak. Következik a fényrendszer cseréje. A tervek szerint a mostani követelményeknek megfelelő – a versenykiírásoknak is eleget tevő – égőkkel ezer lux erősségű megvilágosítást kap a játéktér. A hangosításon is javítanak egyet, új hangszórókat szereznek be.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.