Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Brassó lezárná, a Fradi tovább nyújtaná az Erste Liga döntőt

Gergely Imre 2024. április 10., 09:51 utolsó módosítás: 2024. április 10., 10:01

Ismét meggyőző játékot mutatott a Brassói Corona, kedden este behúzta a harmadik győzelmét a jégkorong Erste Liga döntőjében. Dave MacQueen rámutat: a negyedik meccs megnyerése a legnehezebb. Fodor Szabolcs bízik abban, hogy szerdán már sikerül győzniük.

A Brassó lezárná, a Fradi tovább nyújtaná az Erste Liga döntőt
Szerdán este véget érhet a párharc Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A brassói gárda a párharc első hazai mérkőzésén is magabiztos teljesítményt nyújtott, végül 5–2-re nyert a Ferencváros ellen, és egy győzelemre áll története első ligabajnoki címétől.

„3–0-ra vezetünk összesítésben, és úgy gondolom, hogy senki sem várt ilyet. De a legnehezebb feladat megnyerni a mindent eldöntő mérkőzést, a negyediket.

Ezúttal szerintem a Fradi jobb volt, nem igazán tetszett az első harmadunk, kicsit hanyagok voltunk. De a második játékrész, amikor gólokat tudtunk szerezni hatalmas lendületet adott nekünk.

És aztán a harmadikban, csak azt mondtuk a srácoknak, hogy egyszerűsítsük a játékunkat, kényszerítsük őket minden alkalommal vissza, szerezzük meg a korongokat, és próbáljunk támadni, adjunk jó passzokat. A harmadik harmadunk egész jó volt a vezetés megőrzése szempontjából.

Izgatottak vagyunk, de tudjuk, hogy még nincs vége”

– összegzett Dave MacQueen, a Corona vezetőedzője.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom szakvezetője úgy vélte, biztosan jobban játszottak, mint a második meccsen, amikor nem volt valódi esélyük, az ellenfél könnyen 4–0-ra verte őket.

Ez egy kiegyensúlyozottabb mérkőzés volt, mint a második, volt esélyünk a győzelemre, megvoltak a lehetőségeink.

Azt mondanám, hogy mindkét csapatnak ugyanolyan esélye volt, de ők több gólt szereztek, mint mi. Négy alkalommal találtuk el a kapuvasat, ez volt a különbség... Tehát találnunk kell egy utat, hogy még több lehetőséget teremtsünk. Vagy ugyanannyit, csak több gólt szerezzünk belőlük.

Brassó ismét megmutatta, hogy egy igazán jó csapat, tehát meg kell próbálnunk kevesebb lehetőségeket adni nekik. Sok tapasztalt játékosuk van, akik nagy bajnokságok döntőiben játszottak, és meg is nyerték, így tudják, mit kell tenni ilyen helyzetekben.

De úgy gondolom, hogy egy lépést tettünk, szerdán még megpróbálunk tenni egyet, és remélhetőleg sikerül győznünk” – fejtette ki.

A döntő negyedik összecsapását szerdán 18 óra 30 perctől rendezik ugyancsak a brassóiak otthonában, akiknek amennyiben ismét sikerül nyerniük, történelmük első Erste Liga bajnoki címét ünnepelhetik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.