Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Otthon is diadalmaskodott a Brassói Corona, egy lépésre a bajnoki címtől

Gergely Imre 2024. április 09., 21:08

Harmadszor is győzött a Brassói Corona a jégkorong Erste Liga döntőben, így egy győzelemre áll története első ligabajnoki címétől. Ezt szerdán akár el is érheti.

Otthon is diadalmaskodott a Brassói Corona, egy lépésre a bajnoki címtől
Roppant magabiztos az erdélyi együttes, közel az első ligagyőzelmük Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A Brassó kedden este ott folytatta, ahol abbahagyta a budapesti mérkőzéseken, agresszív letámadással fékezte a győzelmi kényszerben lévő Fradit, kevés lövés érte a kapujukat.

Az első gólra a 14. percig kellett várni, Lowney volt eredményes de mindjárt utána Roth emberelőnyös találatával egyenlített a Ferencváros. A zöld-fehérek 124 góltalan perc után találtak be Dubeau kapujába.

Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A második harmadban felpörgött a játék, egy kiállítást villámgyorsan kihasznált a Corona, Piché lövésébe ért bele Van Wormer. A meccs felénél Sills növelte a különbséget, majd mindjárt utána Valchar adott szenzációs passzt Williamsnak 4–1 lett ezzel.

Ennél az állásnál két okból sem lehetett még elmondani, hogy eldőlt a meccs. Egyrészt mert láttunk már a párharcban 0–3-ról fordítást, másrészt pedig mert Nagy Gergő gyorsan szépített is.

A harmadik felvonásban a Fradi ugyan próbálkozott a sírból visszahozni az összecsapást, de a brassóiak rutinosan tartották az eredményt.

Fotó: Brassói Corona/Cătălina Zorojanu

A legvégén pedig Valchar üres kapus találattal lezárta a mérkőzést.

3–0-ra vezet összesítésben a Brassói Corona. Amennyiben szerdán is sikerül nyerniük történelmük első Erste Liga bajnoki címét ünnepelhetik.

Jégkorong Erste Liga döntő, harmadik mérkőzés

Brassói Corona–FTC-Telekom 5–2 (1–1, 3–1, 1–0).
Gólszerzők: Ryan Lowney (14. perc), Jared Van Wormer (25.), Connor Sills (31.), Owen Williams (32.), Radim Valchar (60.) illetve Vladimir Roth (15.), Nagy Gergő (33.).
Összesítésben: 3–0.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.