Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Téli olimpia: a sportminiszter hősöknek nevezte a román küldöttség tagjait

Székely Sport 2022. január 20., 21:05 utolsó módosítás: 2022. január 20., 21:09

Novák Károly Eduárd szerint a február 4-én rajtoló pekingi téli játékokra utazó romániai sportolók egyaránt hősöknek tekinthetők. A sportminiszter azt ígérte, a jövőben befektetetnek a téli sportok infrastruktúrájába.

Téli olimpia: a sportminiszter hősöknek nevezte a román küldöttség tagjait
Novák Károly Eduárd sok sikert kívánt a téli olimpikonoknak Fotó: Székelyhon Tv

A Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) csütörtökön közzétette azon 22 sportoló névsorát, akik a piros-sárga-kék színeket fogják képviselni a február 4–20. között megrendezendő pekingi téli olimpián.

Szánkózásban Raluca Strămăturaru (staféta), Valentin Crețu (staféta), Marian Gîtlan és Darius Șerban (párosstaféta), bobban Andreea Grecu (bob 2), Katharina Wick (bob 2), Mihai Tentea (bob 2 és bob 4), Ciprian Daroczi (bob 2), Raul Dobre (bob 4) és Cristian Radu (fbob 4), szkeletonban Sebastian Enach, alpesi sízésben Maria Constantinescu (szlalom, óriás szlalom), Alexandru Ștefănescu (szlalom, óriás szlalom), síugrásban Daniela Haralambie, Andrei Feldorean és Daniel Cacina, sífutásban Lőrincz Tímea (síatlon, szabad sprint), Paul Pepene, Raul Popa (síatlon, szabad sprint, csapat sprint; biatlonban Natalia Ushkina (egyéni, sprint, üldözés), George Colțea (sprint, egyéni, üldözés), gyorskorcsolyában pedig Mihaela Hogaș indul.

A COSR vezetősége csütörtökön a zászlóvivőkről is szavazott, ennek megfelelően a nyitóünnepségen Raluca Strămăturaru és Paul Pepene viheti a román lobogót. 

Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter hivatalos közösségi oldalán gratulált és sok sikert kívánt a pekingi téli olimpián résztvevő romániai „hősöknek”, egyúttal egy ígéretet is tett.

Gratulálok a 2022-es pekingi téli olimpiára kvalifikált sportolóknak, akiket hősöknek tartok,

az ambícióért és kitartásért, amellyel a megfelelő infrastruktúra nélkül, a hagyományokkal és minden szükséges feltételekkel rendelkező országok ellen készültek.

A jövőben minden bizonnyal befektetünk a téli sportok infrastruktúrájába, hogy szilárd edző- és felkészülési központokat hozzunk létre.

Még a jelenlegi körülmények között is messze várakozásainkat felülmúló eredményeket érünk el, és ez ezeknek a csodálatos sportolóknak és azoknak köszönhető, akik őket edzik.

Köszönöm erőfeszítéseiket, sok sikert kívánok nekik most és majd a helyszínen is ott leszek, hogy sok szerencsét kívánjak nekik. Mindannyian megérdemlik a legjobb eredményeket” – olvasható a székelyföldi származású sportminiszter Facebook-oldalán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.