Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pozitív lett Varnyú Alex koronavírustesztje is

MTI 2022. január 25., 20:47

Pozitív lett a pekingi olimpiára készülő Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó kedd reggeli koronavírustesztje. Remények szerint a férfi váltóra nevezett versenyző később utazhat majd a kínai fővárosba.

Pozitív lett Varnyú Alex koronavírustesztje is
Varnyú Alex (b) és Liu Shaolin Sándor (k), a pekingi olimpiára készülő magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az hétfőn derült ki, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang is pozitív Covid-tesztet adott.

A magyar szövetség keddi közleménye szerint Varnyú – akárcsak Liu Shaoang – tünetmentes, terhelhető, és állandó felügyelet mellett készül tovább az olimpiára.

Az indulásukhoz öt egymást követő napon produkált negatív teszteredményre van szükség.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók arra készülnek, hogy ez a feltétel teljesül, így mindkét versenyző a csapat után utazhat majd Pekingbe.

A szakmai és orvosi stáb folyamatosan monitorozza az összes csapattag egészségi állapotát és minden lehetőségre felkészült az optimális összetételű válogatott pekingi indulására.

Varnyú az olimpián címvédőként rajthoz álló férfi váltóra volt nevezve, ez a múlt csütörtöki csapathirdetésen derült ki. A férfiak között az elmúlt évek eredményei alapján kiemelt három magyar versenyző, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry nem indult válogatón, elvileg ők szerepelnek a három egyéni számban (500, 1000, 1500 méter), valamint érdekeltek a férfi váltóban és az új olimpiai számban, a vegyes váltóban is.

Az változatlanul kérdés, hogy a pozitív tesztet adó Liu Shaoang – aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak – és Varnyú mikor utazhat Pekingbe, a többiek ugyanis szerdán repülnek a kínai fővárosba. A férfiaknál még Nógrádi Bence jöhet szóba váltótagként. A múlt csütörtökön kijelölt tartalék Tiborcz Dániel.

A nőknél Jászapáti Petra volt védett a magyar szövetség döntése alapján, mellette Kónya Zsófia indulhat a három egyéni számban, valamint a vegyes váltóban. Az utazó tartalék Sziliczei-Német Rebeka.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók versenyei jövő szombaton kezdődnek a téli olimpián.

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke a múlt héten jelentette be, hogy 10–15 olimpiai pont megszerzését remélik a csapattól.

Négy éve Phjongcshangban a férfi váltó – Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban – szerezte meg Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.