Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Peking 2022: finn–orosz döntő lesz a férfi jégkorongtornán

MTI 2022. február 18., 22:25 utolsó módosítás: 2022. február 18., 22:39

A címvédő orosz válogatott szétlövés után 2-1-re legyőzte a svéd csapatot a pekingi téli olimpia férfi jégkorongtornájának pénteki elődöntőjében, és a szlovákokat legyőző finn együttessel találkozik a vasárnapi fináléban.

Peking 2022: finn–orosz döntő lesz a férfi jégkorongtornán
A finnek 2–0-ra győzték le a szlovákokat az első elődöntőben Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Nemzeti Fedett Stadionban negyedház, 5000 néző előtt rendezték az összecsapást, ugyanakkor a kínai nézők az előírás szerint nem szurkolhattak, csendben nézték a két gárda ütközetét.

Az első harmad sok kapura lövést hozott, de gólt nem. A térfélcsere után egyből, 15 másodperc alatt Anton Szlepisev viharzott el a bal szélen, lehagyta védőjét, Christian Folint, középre tört, és Lars Johansson kapust is kicselezve lőtt a kapuba. Jól védekezett a címvédő, kevés helyzete volt a riválisnak. A záró játékrészben próbálkoztak a nagyobb sebességre kapcsoló skandinávok, és a 47. percben egy kipattanóból Anton Lander egyenlített.

A hosszabbításban több nagy ziccer is akadt, de nem esett gól, jött a szétlövés, ebben a nyolcadik párt követően az oroszok voltak a jobbak (3-2).

Az első elődöntőben az első harmad kiegyenlített csatát hozott, de a finnek szereztek vezetést, miután a 16. percben Sakari Manninen gyűjtötte be a kipattanót, és Patrik Rybar lábvédője alatt a kapuba lőtt. A folytatásban is fegyelmezett finn játék volt jellemző, az északiak egész összecsapáson nem kaptak kiállítást. A hajrában kockáztatott a szlovák együttes, de lehozott kapusa mellett újabb gólt kapott.

Az oroszok eddig kétszer játszottak döntőt, 1998-ban veszítettek, míg négy éve Phjongcshangban nyertek. A jogelőd Szovjetunió, illetve az egyesített csapat (FÁK) összesen nyolc aranyat gyűjtött. A finnek történetük során harmadszor (1988, 2006) játszhatnak olimpiai aranyéremért.

Jégkorong, férfi elődöntő, Téli Olimpiai Játékok, Peking:
Orosz Olimpiai Bizottság–Svédország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0), szétlövés után.
Korábban:
Finnország-Szlovákia 2–0 (1-0, 0-0, 1-0).

Kisdöntő: 
Szlovákia–Svédország – szombat 15.10.
Döntő:
Finnország–Orosz Olimpiai Bizottság – vasárnap 6.10.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.