Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Magabiztos versenyzéssel zárta pekingi szereplését az egyetlen magyar paralimpikon

MTI 2022. március 13., 12:33

Az egyetlen magyar induló, Dumity Richárd a 16. helyen végzett műlesiklásban a vasárnapi záruló pekingi téli paralimpián.

Magabiztos versenyzéssel zárta pekingi szereplését az egyetlen magyar paralimpikon
Dumity Richárd elmondása szerint a kitűzött céloknak megfelelően teljesített Fotó: Hoffer Szilvi/Magyar Paralimpiai Bizottság

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) beszámolója szerint az időjárás kedvezően alakult, ám a versenypálya sok tapasztalt sportoló dolgát megnehezítette, a 25 éves magyar alpesi síző viszont megbirkózott a nehéz körülményekkel.

A lehető legpozitívabb élményekkel hagyom itt Pekinget, mindkét versenyszámomban nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok, a kitűzött céloknak megfelelően teljesítettem, aminek örülök” 

– nyilatkozott Dumity.

Hozzátette, a körülmények nem voltak egyszerűek, otthon nehéz ilyenekre készülni, de ehhez kell alkalmazkodnia, mert minden nagy versenyen hasonlóan kemény lesz a pálya. „A szlalom a gyengébb számom, de ebben is a folyamatos fejlődésre törekszem” – értékelt a paralimpikon.

Szabó László, az MPB elnöke úgy fogalmazott, eredetileg úgy gondolták, hogy Dumity csak a 2026-os milánói paralimpiára juthat ki, ehhez képest már most bizonyította, hogy fényes jövő áll előtte.

„Nem támasztottuk elé hatalmas elvárásokat, reálisan közelítettük meg a lehetőségeit, ezeket pedig sikerült teljesítenie” – nyilatkozta Szabó.

Az alpesi síző korábban óriás-műlesiklásban a harmincadik helyen végzett Pekingben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.