Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Befejezte pekingi szereplését Magyarország első hódeszkás olimpikonja

MTI 2022. február 09., 15:02 utolsó módosítás: 2022. február 09., 15:03

Kozuback Kamilla, Magyarország első hódeszkás olimpikonja szerdán a 19. helyen zárta a félcső selejtezőjét, így nem jutott döntőbe a pekingi téli olimpián. A női műlesiklók versenyében 40. Tóth Zita szintén befejezte szereplését a téli játékokon.

Befejezte pekingi szereplését Magyarország első hódeszkás olimpikonja
Kozuback Kamilla a női hódeszkások slopestyle versenyszámának selejtezője előtt a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban Fotó: MTI/Kovács Tamás

A selejtezőből 22 induló próbált bekerülni a legjobb 12 közé, ami a csütörtöki fináléhoz kellett. A 17 éves magyar sportoló az első csúszásánál láthatóan a biztonságra törekedett, ugrásai nem voltak komplikálta. A zsűri 35,50 pontra értékelte a produkciót, mellyel a 16. helyen állt, a 12.-től közel 30 pontra volt.

A másodikban már lendületesebben ment, a korábbinál magasabbakat ugrott, ám a félcső utolsó szakaszánál rontott és elesett, így csupán 15 pontot érdemelt ki a bíráktól, s végül a 19. pozícióban zárt.

A selejtezőből a címvédő amerikai Chloe Kim jutott a legjobb eredménnyel döntőbe, melyet csütörtökön rendeznek.

„Nem ez a legerősebb számom, a szezon közben sem sokat gyakorlom, de szerencsére itt most ki tudtam használni mind a három edzésnapot. Új trükkökkel is próbálkoztam.

Remélem, a családom és Magyarország büszke rám, hogy indulhattam az olimpián”

– mondta az M4 Sportnak Kozuback Kamilla, aki szombaton slopestyle-ban is elindulhatott, s ott a 28. helyen végzett.

Az alepsi síző Tóth Zita a 40. helyen végzett a női műlesiklók versenyében. A 19 éves magyar sportoló a hétfői óriás-műlesiklásban nem tudta befejezni az első csúszását, ezúttal viszont kiválóan koncentrált, s ugyan kisebb hibákat vétett a lejtőn, de összességében magabiztosan ment végig a pályán.

Az első futamot a 44. helyen zárta a 88 fős mezőnyben, aztán a másodikban is szépen sízett, így végül összesítésben – a győztes Petra Vlhovától (Szlovákia) közel 11 másodperccel elmaradva – a 40. pozícióban fejezte be szereplését.

Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy tudtam versenyezni az olimpián, és kétszer le tudtam jönni a pályán.

Várom, hogy négy év múlva megint legyen olimpia, és azon is indulhassak, mert annyira jól éreztem magam. Csak pozitív élménnyel megyek haza” – mondta az MTI-nek Tóth Zita, akinek a következő fontos feladata, hogy – ahogy hazaért – jelentkezzen az érettségi vizsgára.

Tóth Zita a női alpesi síelők szlalom versenyszáma után a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.