Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bánhidi Ákos: egy aranyérmet vettek le Liu Shaolin nyakából

MTI 2022. február 07., 18:30 utolsó módosítás: 2022. február 07., 18:32

A magyar csapat megóvta a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres döntőjét, amelyben a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándort sárga lappal kizárták, azaz a teljes mezőny végére sorolták a pekingi téli olimpia hétfői napján.

Bánhidi Ákos: egy aranyérmet vettek le Liu Shaolin nyakából
A bíró megfosztotta az aranyéremtől Liu Shaolin Sándort Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bánhidi Ákos edző-menedzser elmondta, az ilyen óvásoknak nagy foganatja nem szokott lenni, de az illetékesek legalább látják, hogy az edzők nemcsak bábuk, hanem cselekvő emberek.

Nem tartjuk igazságosnak a döntést, egy aranyérmet vettek le Liu Shaolin nyakából, ezt nem könnyű megemészteni.

Így testvére sem tud örülni a bronzéremnek. Úgy érezzük, picit lejt a hazai pálya. Borzasztó és elkeserítő” – fogalmazott Bánhidi.

Bánhidi Ákos szerint már az első rajtnál látni lehetett, hogy az egyik hazai versenyzőt külön ráállították Liu Shaolinra, de ezért nem ítéltek semmit. „Már azt sem értettük, hogy a megismételt rajtnál mit keres ott az egyik hazai korcsolyázó” – tette hozzá.

Liu Shaoang, aki negyedikként korcsolyázott a célba, bátyja kizárása miatt bronzérmessé lépett elő, amivel ebben a sportágban megszerezte Magyarország első egyéni dobogós helyezését.

Liu Shaoang büszke az elért eredmény miatt, de elmondta, a bronzéremnek nem tud felhőtelnül örülni. Szerinte testvére, a célvonalon elsőként áthaladó Liu Shaolin Sándor megérdemelte volna az aranyat, a kizárást túlzónak tartja.

„Nagyon nehéz nap volt, már az első futamban, a negyeddöntőben elfáradtam. Érezhető volt, hogy a koronavírusos fertőzésem miatt nem tudtam a csapattal együtt készülni.

Hiába szereztem bronzérmet, hiányérzetem van.

A short trackben van kontakt, és nem értem, a bíróknál miért nem fért bele, amit Liu Shaolin csinált, és miért nézték el azt a visszahúzást, amit ellene követtek el" – fogalmazott Liu Shaoang, aki az első összetett világbajnoka Magyarországnak.

A harmadik helyezett Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének virágceremóniáján Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az FTC 23 éves versenyzője hozzátette, hátulról próbált segíteni testvérének, de közben vele szemben is szabálytalankodtak, így érezte, hogy ha lesz videózás, ő is előrébb kerülhet a negyedik-ötödik helyről.

 „Azt is sajnálom, hogy előtörtek belőlem az érzelmek, indulatok a bírói döntés után. Nem én vagyok a bíró, nem örültem a kizárásának” – tette hozzá.

Kiemelte, el kell felejteni, ami most történt, két nap múlva jön az 1500 méteres szám, és arra neki és testvérének is össze kell kapnia magát.

„Most jobb, ha nem beszélek Liu Shaolinnal, nem is megyek be hozzá a szobába. Dolgozza fel, aztán kedden nekilátunk a további munkának. Profik vagyunk, nehezen, de túl kell lépnünk ezen. Megoldjuk!” – jelentette ki Liu Shaoang.

Liu Shaolin Sándor ugyanakkor senkinek sem nyilatkozott. Kiment a csarnokból, felszállt a sportolói buszra, és visszament a szállásra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.