Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszatérő játékosokkal késleltetné az FCSB bajnoki címét a Sepsi OSK

Sebestyén Ervin 2024. április 24., 11:49

Újabb hazai mérkőzés vár a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-ra a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszásának hatodik fordulójában. A háromszéki együttes keretében több visszatérő van, akikre újra számíthat Bernd Storck vezetőedző.

Visszatérő játékosokkal késleltetné az FCSB bajnoki címét a Sepsi OSK
Galérianézet
Nehéz kihívás vár a Sepsi OSK-ra, elnapolnák a bajnokavatást Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Nem feltétlenül lehet elégedett az eddig nyújtott teljesítménnyel Bernd Storck, miután az eddigi öt rájátszásbeli találkozójából mindössze egyet nyert meg a Sepsi OSK, a további mérleg két döntetlen és két vereség. Szerdán az FCSB látogat Háromszékre, a bukarestiek pedig fontos lépést tehetnek afelé, hogy matematikailag bebiztosítsák a bajnoki címet.

Ehhez viszont nem elég az, hogy a fővárosi együttes megverje a piros-fehéreket, a csütörtöki Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR mérkőzésen nem győzhet a házigazda.

A sepsiszentgyörgyi alakulat Bukarestben 2–1-es vereséget szenvedett el, most a hazai pálya előnyét kihasználva próbál meg minél több pontot otthon tartani.

„Rendkívül nehéz mérkőzésre számítunk, az FCSB nagyon erős csapat, ráadásul számukra most nagyon fontos a győzelem, biztos vagyok benne a legerősebb kezdővel állnak majd fel.

Az a célunk, hogy megmutassuk mire vagyunk képesek, szeretnénk a legjobb eredményt elérni és bizonyítani”

– nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Bernd Storck.

Fotó: Pinti Attila

A német szakember azt is kiemelte, hogy matematikailag még mindig van esélyük a nemzetközi kupaszereplést érő hely elcsípésére is, ez pedig kellő motiváció számukra. Az utóbbi időben nem volt teljes a keret, voltak sérültek és hiányzók, most többen is visszatérhetnek.

„Branislav Ninaj, Cosmin Matei és Davide Popșa is a többiekkel együtt edzett már, ami számunkra mindenképp jó előjel a szerdai meccset megelőzően. Nagy erősítés lehet a visszatérésük, de természetesen azt vesszük elsősorban figyelembe, hogy teljesen felépüljenek” – mondta el a Sepsi OSK vezetőedzője.

Ezúttal számíthat Marius Ștefănescu szolgálataira is, aki az elmúlt időszakban rendre kihagyta a kék-pirosak elleni megmérettetéseket.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK és az FCSB korábban 22 alkalommal találkozott egymással, csupán kétszer nyertek a piros-fehérek, hatszor harcoltak ki döntetlent és 14 alkalommal a fővárosiak diadalmaskodtak. A párharc legeredményesebb játékosa Florinel Coman, aki idén is kiváló formában futballozik és minden bizonnyal ezúttal is ott lesz a vendégek kezdőcsapatában.

A szerda esti találkozó játékvezetője Moroiță Andrei lesz, az oldalvonalról Grigoriu Mircea Mihail és Artene Ovidiu segíti majd a munkáját, míg a VAR-szobában Mladinovici Horia Gabriel ül.

Az összecsapást 21.45-től rendezik a Sepsi Arénában, élőben közvetítik a Digi Sport 1, Prima Sport 1 és Orange Sport 1 televíziós csatornák.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 6. forduló

2024. 04. 24. 19:00Konstancai FarulBukaresti Rapid3-1
2024. 04. 24. 21:45Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSKFCSB2-2
2024. 04. 25. 21:45Universitatea CraiovaKolozsvári CFR0-1

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
6
4
2
0
10-5
46
2
Konstancai Farul
6
4
1
1
13-6
35
3
Universitatea Craiova
6
3
0
3
8-8
34
4
Kolozsvári CFR
6
2
1
3
8-10
34
5
Bukaresti Rapid
6
0
1
5
6-14
29
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
6
1
3
2
7-9
28

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.