Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Valahogy jegyhez jutnak a craiovaiak, erre is felkészültek a Sepsi OSK-nál

Horváth Bálint Ottó 2023. március 14., 16:27 utolsó módosítás: 2023. március 15., 17:15

A sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub kedden elkezdte a jegyértékesítést az FCU Craiova 1948 elleni csütörtöki sorsdöntő hazai mérkőzésre. A vendégcsapat eltiltott szurkolótábora szervezetten nem érkezhet, de vélhetően kijátsszák ezt a szabályt.

Valahogy jegyhez jutnak a craiovaiak, erre is felkészültek a Sepsi OSK-nál
Belépő csak a Szurkolói Kártyával vásárolható Fotó: Pinti Attila

Mint ismert, a Román Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága a múlt csütörtöki ülésén felülírta a fegyelmi bizottsága korábbi döntését, miszerint a Sepsi OSK zöld asztalnál 3–0-ra megnyeri az FCU Craiova elleni január 29-i, a vendégdrukkerek magyarellenes megnyilvánulásai miatt a 26. percben felfüggesztett találkozót, és úgy határozott, hogy az első perctől újra kell játszani a Szuperliga 23. fordulójához tartozó mérkőzést.

A sepsiszentgyörgyi klub döntése szerint a csütörtökön 21 órától kezdődő mérkőzésre kizárólag csak a Szurkolói Kártyával rendelkezők vásárolhatnak jegyet. Egy kártyával legfeljebb két belépőt lehet váltani, mind a jegypénztárnál, mind az online rendszerben, ezeknek ára 10 lejtől 40 lejig terjed. Azok a Sepsi OSK szurkolók, akik jegyet vásároltak a január 29-i találkozóra és azt bemutatják, ingyenes a belépés számukra.

Fotó: Pinti Attila

„Azért döntöttünk úgy, hogy csak a Szurkolói Kártyával rendelkezők válthassanak belépőt, hogy a craiovai drukkerek ne szerezzenek annyi jegyet, mint amennyit Szebenben” – nyilatkozta Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója, utalva arra, hogy a bajnokság vasárnapi játéknapján az FCU Craiovát a szurkolótábora eltiltása ellenére több százan buzdították az FC Hermannstadt stadionjában.

Oda úgy léphettek be, hogy mindannyian feketébe öltöztek, és semmilyen a klubra utaló tárgy, poló, sál, sapka, vagy zászló nem volt a birtokukban, ezzel kijátszva a szabályt.

Hadnagy Attila biztos abban, hogy valahogy Sepsiszentgyörgyön is jegyhez jutnak, mert teljesen nem tudják kiszűrni, hogy egy craiovai szurkoló sem lépjen be a stadionba, de azt akarják, hogy minél kevesebben jussanak be. „A vendégszektor le lesz zárva, szervezetten nem szabad jöjjenek, de bármi kitelik tőlük, bármire számíthatunk” – jegyezte meg a Sepsi OSK sportigazgatója. Arra a kérdésre, hogy mi történik abban az esetben, ha újra botrányt okoznak, Hadnagy Attila közölte, már beszéltek erről a csendőrséggel, hogy legyenek nagyon figyelmesek a mérkőzés folyamán, mert ha elkezdik a provokációt, szükség esetén vezessék ki őket a stadionból.

Fontos, hogy minél többen legyünk és erősen tudjuk buzdítani a csapatot. Reménykedünk abban, hogy legalább hatezren leszünk a stadionban”

– mutatott rá a korábbi csapatkapitány.

Szükség esetén a csendőrség kivezetheti a vendégdrukkereket a stadionból Fotó: Pinti Attila

Hozzátette, az utolsó mérkőzéseken keserű szájízzel tapasztalták, hogy ezerötszáz-kétezren voltak a hazai találkozókon, és ennek nem tudják az okát, hiszen a csapat a hatodik helyen állt. Azt viszont elismerte, hogy sajnos ebben az évben nem játszottak jól, az együttes nincsen formában és csak egy mérkőzést tudtak megnyerni. „De ez egy döntő jelentőségű összecsapás, nagyon remélem, hogy erre a fiúk összeszedik magukat, harcolnak a szurkolókért és a klubért, és megmutatják, hogy igenis mi érdemeljük meg a felsőházi rájátszást” – közölte bizakodva Hadnagy Attila.

A sorsdöntő összecsapás előtt az FCU Craiova van kedvező helyzetben a hatodik, utolsó felsőházi rájátszást érő helyért zajló küzdelemben, hiszen egy ponttal előzi meg a Sepsi OSK-t, azaz a döntetlen is elég számára, míg Cristiano Bergodi vezetőedző együttese győzelmi kényszerben lép pályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.