Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra kikapott a svédektől a romániai U19-es női fociválogatott

Dobos László 2023. október 31., 10:50 utolsó módosítás: 2023. október 31., 10:52

Második felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett a svédek ellen Románia U19-es korosztályú női labdarúgó-válogatottja: az első meccsen egy-, a másodikon két góllal kaptak ki.

Újra kikapott a svédektől a romániai U19-es női fociválogatott
Horváth Anita (sárgában, 17-essel), a Székelyudvarhelyi Vasas Femina játékosa mindkét svédek elleni meccsen pályára lépett Fotó: Román Labdarúgó-szövetség (FRF)

Bufteán edzőtáborozott a romániai U19-es női labdarúgó-válogatott, amelynek három kapusa közül kettő székelyföldi: Tankó Réka az FK Csíkszeredát, Antonia Vasile pedig a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t képviseli, de tagja volt a csapatnak Horváth Anita, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina csatára, illetve a kolozsvári Varó Helga is.

Ellenfelük a világélvonalba tartozó svédek U18-as válogatottja volt. Az első találkozón Tankó Réka kezdett a kapuban, és végig a pályán maradt, Horváthot a szünetben lecserélték, Varó pedig mérkőzés utolsó felében játszott. A második összecsapáson Antonia Vasile csereként állt be a kapuba a második félidő végén, és ugyancsak csere volt, de játéklehetőséget kapott Horváth Anita is. A második meccsen Tankó és Varó a kispadon maradt.

Labdarúgó felkészülési mérkőzések, utánpótlás válogatottak:

Románia–Svédország 1–3 (0–2).
Gólszerzők: Șepețan (75.), illetve Ekblom (7.), Ihrfeldt (14.) és Nattland (90.+2).
Románia: Diana Moșanu (Antonia Vasile, 79.) – Teodora Șerbănuță (Horváth Anita, 46.), Karina Bolboacă, Simona Sigheartău (Nicol Dincă-Vuia, 46.), Andreea Pânzariu, Maria Cristea (Isabela Lazăr, 66.), Sonia Bumbar, Ioana Stancu, Anda Jivan, Rania Kara-Jouli (Anamaria Filip, 26.majd Andreea Șepețan, 66.), Denisa Pânzariu (Shaira Pera, 34.). Szövetségi kapitány: Massimo Pedrazzini.

Románia–Svédország 0–1 (0–1).

A romániai U19-es női labdarúgó-válogatott következő akciója – november 29. és december 5. között – a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező lesz, ahol Szlovákia és Kazahsztán ellen lépnek majd pályára.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.