Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újból hazatért, az FK Csíkszereda szakmai igazgatója lett

Józsa Csongor 2022. szeptember 19., 15:41 utolsó módosítás: 2022. szeptember 19., 15:43

Székelyudvarhelyi születésű, eddigi karrierje során többek között a magyar labdarúgó-válogatott kispadján másodedzőként, a Ferencvárosnál vezetőedzőként, valamint az ugandai nemzeti együttesnél szövetségi kapitányként dolgozott. A székelyföldi sportszeretők leginkább a Sepsi OSK trénereként ismerhették meg. László Csaba újból visszatért, az FK Csíkszereda szakmai igazgatója lett.

Újból hazatért, az FK Csíkszereda szakmai igazgatója lett
Legutóbb az indiai élvonalban dolgozott. Mostani megbízatása egy évre szól az FK Csíkszeredánál Fotó: FK Csíkszereda/Vizi Balázs

A hírt a csapat hivatalos honlapján tették közzé, ahol egy interjú is olvasható. Az 58 éves, hodgyai származású szakembert épp akkor értük utol, amikor hazafelé tartott falujába, ahol felnőtt, ahonnan elindult.

„Lényegében ez egy új kihívás számomra, de mégsem teljesen ismeretlen ez a terület. Igaz, hogy a nagy közönség engem edzőként ismer, de az MTK-nál és a Dundee United FC-nél is láttam el ilyen jellegű feladatokat. Egy éve nincs csapatom, amikor hazajöttem Indiából, szóba került pár lehetőség, de egy szint alá nem adom.

Jött ez a felkérés, mivel más akadálya nem volt és sok fantáziát láttam benne, így igent mondtam. Alá is írtuk a szerződést, ami egyelőre egy évre szól”

– mondta el elöljáróban, amikor arról érdeklődtünk, hogy jött képbe az FK Csíkszereda.

Nem csak a felnőtteknél látja el ezt a feladatkört, hanem átfogja az egész klub működését. „Senkinek sem kell bemutatni, hogy mit is jelent a csíkszeredai fociakadémia. Itt az alulról építkezést tartják a legfontosabbnak, azt, hogy a tehetséges székelyföldi futballistákból profi labdarúgókat faragjanak.

Az ificsapatok ott vannak az országos elitben, a nagyok pedig kopogtatnak az élvonal kapujában. Ezt kell nekem szakmailag összefognom, kapcsolatrendszeremmel, tapasztalatommal segítsem őket, hogy egy újabb minőségi ugrást tudjunk megtenni”

– fejtette ki a célkitűzéseiről László Csaba.

Arra a kérdésre, hogy mennyire gondolkodik hosszútávon az FK Csíkszeredával kapcsolatosan, felvázolta, hogy bár több megkeresése volt, sokat visszautasított, mert ezek többsége visszalépést jelentette volna számára. „Egyedül az egyik belga klub terve érdekelt, de ők időközben kiestek az élvonalból, így már az sem volt izgalmas számomra. A csíkszeredai viszont igen. Ebben sok fantáziát látok. Mi mindig hosszútávon gondolkodunk, de ha jön egy visszamondhatatlan ajánlat, akkor azt meg kell ragadnunk”.

Hogy jövő nyáron mire lenne büszke?

Az ificsapatok ott végezzenek, ahol a tavaly, azaz az országos dobogókon. A felnőttek pedig legyenek ott a Szuperliga mezőnyében”

– válaszolta László Csaba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.