Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tudják, merre kell fejlődjenek: új vezetőedzővel kezdi a szezont a Marosvásárhelyi SE

Horváth Bálint Ottó 2022. augusztus 17., 10:42 utolsó módosítás: 2022. augusztus 17., 10:47

Új szakvezetővel vág neki a közelgő harmadosztályú bajnoki szezonnak a nyáron feljutott Marosvásárhelyi SE labdarúgócsapata. Az újonc együttes élére a magyarországi Sütő Szilárd vezetőedzőt nevezték ki, aki a bajnokság rajtja előtt szerdán délután a Nyárádtői Unirea elleni hazai kupamérkőzésen mutatkozik be a kispadon.

Tudják, merre kell fejlődjenek: új vezetőedzővel kezdi a szezont a Marosvásárhelyi SE
Sütő Szilárd egy éven keresztül a Budapest Honvéd másodedzője volt Fotó: Facebook/Budapest Honvéd FC

Sütő Szilárd legutóbb a magyar élvonalban a Budapest Honvédnál dolgozott másodedzőként, ahol idén februárig egy éven keresztül a Horváth Ferenc vezette szakmai stáb tagja volt, korábban pedig az NB III-as Eger SE-nél edzősködött. A Marosvásárhelyi SE-nél Emil Deteșant váltja a kispadon, akinek irányításával a csapat megnyerte a Maros megyei 4. Ligát, majd kiharcolta a feljutást a harmadosztályba, illetve továbbjutott a Román Kupa regionális szakaszából.

A magyarországi szakvezető a Székelyhon megkeresésére úgy nyilatkozott, komoly kihívást lát a marosvásárhelyi projektben, az a céljuk, hogy a csapatot és a klubot közösen fejlesszék a vezetőséggel együtt. „Mindenki komolyan dolgozik a klub körül, a vezetők próbálják megteremteni azokat a feltételeket, amelyek egy harmadosztályú szinthez szükségesek, hiszen profibbá kell válnunk, nemcsak a pályán, hanem klubszinten is, a cél, hogy ez minél hamarabb megvalósuljon.

Tudjuk, hogy mi az a szint, ahová minőségben és szervezettségben nekünk el kellene jutni, illetve hogy hová kell fejlődnünk, hogy megfelelően tudjuk képviselni a várost”

– fogalmazott Sütő Szilárd.

A marosvásárhelyi csapat kerete nagy átalakuláson ment át, a feljutást kiharcolt játékosok közül többen távoztak, helyükre új labdarúgókat igazoltak. A 19 éves kapus, Szántó Albert a Sepsi OSK-tól csatlakozott a kerethez, a védelembe a 27 éves Flavius Dumbrăvean a Dévai VSK-tól, a 21 éves Circa Dragoș a Voința Lupactól igazolt át és a 18 éves marosszentgyörgyi Simon Erik is érkezett, a középpályán a 19 éves Ruben Vecerdea a Sellenberki SK-tól került kölcsönbe, mellette a 22 éves maroskeresztúri Potor Dávid és a 18 éves marosvásárhelyi Csáki Dániel is a csapathoz került, csatár posztra pedig a 22 éves Bebeto Lupuleț az FK Csíkszeredától kölcsönben szerepel. Az átigazolási időszak még nem zárult le, a vezetőedző szerint lehetséges, hogy még igazolnak játékosokat, mivel szeretnék megerősíteni a keretet.

Sütő Szilárd megjegyezte, a játékosok vevők az újszerű munkára, amit elkezdtek velük végrehajtani, és úgy véli, hogy napról napra fejlődnek, sokat tesznek azért, hogy majd a harmadosztályban megfelelő erőt tudjanak képviselni.

A közös egy hónapos felkészülési időszak speciális volt, mivel a Román Kupában változott a kiírás, és kevéssel a harmadosztályú osztályozók lejárta után pályára kellett lépjenek, így a játékosoknak nem nagyon volt szabadidejük, ilyennel pályafutása során még nem találkozott. „Ezután úgy kellett megoldani, hogy megkapják a megfelelő terhelést az újak, de azok a játékosok is, akik végig játszották az előző szezont, illetve, hogy ne sérüljenek meg, amit sikerült is elérni” – tette hozzá.

A csapat négy felkészülési mérkőzést játszott a Besztercei Gloria és a Kolozsvári CFR II. ellen, ebből kettőt megnyertek és kettőt elveszítettek. „Hasznosak voltak ezek a meccsek, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon és gyakoroljuk azt a taktikát, amit majd a bajnokságban szeretnénk játszani” – közölte a szakember.

A víkendtelepi pályán szerdán 17 óra 30 perctől kezdődő kupamérkőzésről Sütő Szilárd megjegyezte, ellenfelük, a Nyárádtői Unirea tele van rutinos játékosokkal, többen a magasabb osztályt is megjárták, a harmadosztályban a felsőházban játszottak, de ettől függetlenül nem feltartott kézzel fognak pályára lépni ellenük.

A negyedosztályból feljutott csapatként meg kell próbálják, hogy hazai pályán minél szorosabb mérkőzést játszanak, és természetesen szeretnének továbbjutni.

A Nyárádtői Unirea játékoskerete szintén nagy változáson ment keresztül a nyári szünetben, több játékostól megváltak, a helyükre azonban tapasztalt labdarúgókat igazoltak. Adrian Pop klubelnök szerint mivel két, ugyanabból a megyéből érkező csapat találkozik, ezeken a mérkőzéseken a játékosok mindig nagy ambícióval és akarattal játszanak, így számukra nem jelent előnyt az, hogy tavaly a 3. Ligában játszottak. „Tudjuk, hogy egy jó csapattal találkozunk, minőségi játékosokkal, akik közül korábban többen nálunk is játszottak. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni, és minél több kört teljesíteni a kupában” – mondta.

A Román Kupa első körében – amelyben egy mérkőzésen dől el továbbjutás – érdekelt harmadik székelyföldi együttes, a Kézdivásárhelyi SE a Brassói Kids Tâmpa vendégeként játszik szintén szerdán 17.30-tól, míg a harmadik Maros megyei csapat, a Szászrégeni Avântul a Besztercei Gloriát fogadja. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.