Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Továbbra is a fiatalokra építenek a Sepsi OSK-nál

Sebestyén Ervin 2024. május 30., 20:40

A harmadik helyen zárt a labdarúgó 3. Liga alsóházában a Sepsi OSK II., ezzel pedig sikerült teljesítenie minden kitűzött célt – árulta el megkeresésünkre a vezetőedző. Valentin Suciu mesélt a játékosok hozzáállásáról, illetve a következő idényről is.

Továbbra is a fiatalokra építenek a Sepsi OSK-nál
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

Tizennyolc lejátszott összecsapásból ötöt nyert meg a háromszéki együttes az alapszakaszban, egy döntetlen és tizenkét vereség mellett. A rájátszásban ötször győzött és ötször vesztesként hagyta el a gyepet, így a sepsiszentgyörgyi alakulat a harmadik pozícióban végzett az alsóházban a 2023–2024-es idényben, ezzel pedig az egyik legfontosabb kitűzött célját teljesítette is.

„Számunkra nagyon fontos volt, hogy bebiztosítsuk a bennmaradásunkat a 3. Ligában, emellett a másik fontos szempont az volt, hogy minél több fiatal kapjon bizonyítási lehetőséget. Előbbi sikerült, voltak összecsapások, ahol egészen kiválóan teljesítettünk, viszont azt már megtanultuk, hogy a futballban nem mindig ugyanúgy jönnek az eredmények” – nyilatkozta a Székely Sportnak Valentin Suciu.

A Sepsi OSK farmcsapatának vezetőedzője azt is elárulta, hogy az idény során több nehézségbe is ütközött a klub, viszont mindig igyekeztek a legjobb megoldást választani rá és a körülményekhez képest egészen jó helyen végeztek a bajnokságban.

Fotó: László Ildikó

„Volt rá példa, hogy a felnőtt együttesnél nem volt elegendő játékos, így a fiatalokra ott volt szükség. Hiányos kerettel nehéz zsinórban több meccsen nyerni, viszont nem keresünk kifogásokat. Mindig próbáltunk a legjobb tudásunk szerint játszani, azonban tisztában vagyunk vele, hogy mindig van hová fejlődni.

Úgy gondolom elég sok fiatal megkapta a bizonyítási lehetőséget, sikerült egyénileg szintet lépniük, ami nagyon fontos. Hosszútávon az a célunk, hogy minél több tehetséges fiatal labdarúgó kerüljön ki az akadémiánkról és csapatunkból”

– vázolta fel a rutinos tréner.

Fotó: László Ildikó

A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a fiatalokra még rengeteg munka vár és nem elég, ha tehetségesek, a sikerhez nagyon sok áldozatot kell meghozniuk.

„Az igazság az, hogy vannak tehetséges fiataljaink, akik tényleg nagyon fényes jövő előtt állhatnak. Azonban nagyon sokat kell még tanulniuk taktikai és technikai szempontból is. Úgy gondolom fontos, hogy fejben is maradjanak azon a szinten, ahol lenniük kell, illetve a morál is legyen a helyén.

Ha komolyan gondolják, hogy profik akarnak lenni és első osztályban játszani, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy hétvégente éjjel bulizzanak, alkoholt fogyasszanak és hasonlók. Nyilván most fiatalok, kell a szórakozás, viszont vannak határok.

Ha valaki profi, akkor minden egyes nap profi kell legyen, nem csak hétköznap vagy meccsnapokon” – mondta el Valentin Suciu, aki kiegészítette azzal, hogy ebben nagyon sokat tudnának segíteni a szülők, akik oda kell figyeljenek arra, hogy mikor, hol járnak és mit csinálnak a gyerekeik.

Fotó: László Ildikó

Az előző szezonban több labdarúgó is bemutatkozott a felnőttek között, akik eredetileg még a farmcsapathoz tartoznak, viszont még ők sem dőlhetnek hátra, a legnehezebb feladatok még most következnek számukra.

„Ha valaki bekerült a bővített keretbe, vagy játékperceket kapott az első ligás csapatnál, az még nem jelent semmit. Ilyenkor nem szabad itt megállni és azt gondolni, hogy sikerült elérni valamit.

Ezt egy jelként kell felfogni, hogy igenis most kell keményen dolgozni és bizonyítani, hogy minél többször bizonyítási lehetőséghez jussanak, és persze fontos, hogy a földön maradjanak, minden a hozzáálláson múlik”

– mesélte a Székely Sportnak.

A Sepsi OSK II. vezetőedzője ezt követően felvázolta, hogy várhatóan július elején kezdődnek az edzések és a felkészülések a következő idényre. Azt megelőzően viszont nagy változások várhatóak a keretben.

„Mint minden szezon előtt, ezúttal is meg kell néznünk, hogy kik azok a játékosok, akikre jövőben is számíthatunk, és tudják segíteni majd a csapatot. Vannak olyan labdarúgók, akik sajnos kihozták magukból itt a maximumot és már nem tudunk lehetőséget biztosítani számukra. Lesznek változások a keretben” – fejtette ki Valentin Suciu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.