Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Török ellenféllel néz farkasszemet az FK Csíkszereda az ifjúsági BL-ben

Dobos László 2022. augusztus 31., 15:47 utolsó módosítás: 2022. augusztus 31., 16:13

Megismerte ellenfelét az FK Csíkszereda az Európa legjobb U19-es csapatait tömörítő UEFA Ifjúsági Bajnokok Ligája sorozatban: a székelyföldi együttes a Youth League első fordulójában a török Galatasaray ellen lép pályára.

Török ellenféllel néz farkasszemet az FK Csíkszereda az ifjúsági BL-ben
Tavaly futballünnep volt Csíkszeredában, amikor az FK az Angerst fogadta az UEFA Youth League-ben Fotó: Pinti Attila

A svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) központjában szerda délután kisorsolták az ifjúsági BL, az U19-es korosztály számára kiírt UEFA Youth League első és második fordulójának párosításait.

Románia bajnokcsapata, az FK Csíkszereda ellenfele az első fordulóban a török bajnok Galatasaray lesz. Az első mérkőzést Székelyföldön rendezik szeptember 14-én, a visszavágót pedig október 5-én Isztambulban. A magyar bajnok MTK a lett FK Jelgava ellen kell bizonyítson. Továbbjutás esetén az FK Csíkszereda a következő körben a Lviv (ukrán)–Lublin (lengyel) párharc továbbjutójával találkozik, míg az MTK lehetséges ellenfele izraeli vagy bosnyák a következő körben.

A lexikonok szerint Galatasaray Spor Kulübü (magyarul: Galatasaray Sportklub) leginkább futballcsapatáról ismert. A klubot 1905-ben Ali Sami Yen és néhány társa alapította, mindannyian a híres isztambuli Galatasaray Középiskola növendékei voltak.

Fotó: Pinti Attila

A Galatasaray legutóbb a 2019–2020-as idényben szerepelt az ifjúsági BL-ben, a csoportkörben kvartettje utolsó helyén végzett, ám idegenben legyőzte a végső győztes Real Madrid csapatát, hazai pályán pedig a Club Brugge ellen nyert.

Az FK Csíkszereda egymást követően második alkalommal képviseli Romániát az UEFA Youth League-ben, tavaly a csíkiaknak a francia bajnok Angers volt az ellenfelük, akiktől hazai pályán 2–0-ra, idegenben pedig 3–0-ra kaptak ki.

Fotó: Pinti Attila

Dusinszki Zoltántól, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatójától megtudtuk, hogy a sorozatot az U19-es korosztály számára, a 2004-ben és később született játékosok számára írták ki, de minden csapatban szerepelhet három-három 2003-ban született futballista is.

„Nagy öröm számunkra, hogy a Galatasaray, a világhírű török futballklub ificsapata szerepelhet Csíkszeredában, egy ilyen neves együttest tudtuk elhozni Székelyföldre. Még nem tudunk semmit az ellenfélről, most próbálunk információkat szerezni róluk. Voltunk már Törökországban az ificsapattal, ismerős a hely, játszottunk harmadik ligás török együttesekkel, de nagyobb török klub csapata ellen még nem léptünk pályára. Úgy tűnik, nagyon erős együttessel kerültünk össze. Reménykedünk a tisztes helyállásban, de megpróbáljuk kiharcolni akár a továbbjutást is. Nem adjuk fel” – nyilatkozta Dusinszki a Székelyhonnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.