Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Telkiben sem találtak legyőzőre a gyergyói és csíki gyermekcsapatok

Dobos László , Gergely Imre 2024. május 29., 13:53

Idén a gyergyószentmiklósi és csíkszeredai csapatok nyerték meg a Csíkszentdomokoson megrendezett Buzánszky Jenő gyermeklabdarúgó-tornát. A két csapat a magyarországi folytatásban is remekelt.

Telkiben sem találtak legyőzőre a gyergyói és csíki gyermekcsapatok
Galérianézet
Díjazás Telkiben Fotó: Varga Zsuzsanna

Az idei Buzánszky Kupán a 4.–5. osztályosok vetélkedőjén a Balázs Zsolt testnevelő tanár által felkészített gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola végzett az élen, a 6.–8. osztályosoknál pedig Fekete Gyula testnevelő tanár által edzett csíkszeredai József Attila Általános Iskola együttese diadalmaskodott. Mindkét korosztályban a győztes csapat részt vehetett a magyarországi Gyermeknapi Focikupán,

ahol mindkét székelyföldi együttes újra első lett.

Fekete Gyulától megtudtuk, hogy a magyarországi focikupának új helyszíne lett, a budapesti Városliget helyett Telki volt a házigazda, a torna neve pedig OTP Bank Focikupa.

A csíkszeredai József Attila Általános Iskola focicsapata. Balról, fent Fekete Gyula testnevelő tanár Fotó: Fekete Gyula

A józsefattilások csapatának összetétele: első sor balról jobbra György Hunor Karatán, Becze Ádám, Balogh Botond, Bajkó Miklós, Hella-Fehér Dániel, Biró Botond, a hátsó sorban Fekete Gyula tanár, Szabó Csongor, Miklós Balázs, Szávuly Balázs és Karda Hunor. Ebben a korcsoportban a gólkirály Biró Botond lett, a legjobb kapusnak járó címet pedig Karda Hunor érdemelte ki.

Gólt sem kaptak a gyergyói gyerekek

A kicsiknél, a 4.–5. osztályosok korosztályában a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola csapata végzett az első helyen Telkiben. Balázs Zsolt testnevelőtanár tanítványai a csíki, gyimesi és a Délvidéket képviselő topolyai csapatot is kapott gól nélkül győzték le. Ilyés Gergő pedig 12 találattal érdemelte ki a gólkirályi címet.

Amint Balázs Zsolt elmondta, a sikerben nagy szerepe van a Gyergyószentmiklósi Jövő FC edzőinek, hiszen a gyerekek mindegyike ennek az egyesületnek a igazolt sportolója.

A gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskola csapata. Hátul Balázs Zsolt testnevelő tanár

A gyergyói csapat névsora: Ilyés Gergő, Benkes András. Lőrinczi Balázs, Kercsó Bence, Bartis Balázs, Tótpál Krisztián, Kercsó Árpád, Suciu Tamás, Sólyom Sebestyén, Jánosi Áron.

A gyimesi gyerekek táncoltak és fociztak

Föltétlenül írja meg, hogy gyimesi gyerekek is részt vettek a telki focitornán, hívta fel figyelmünket Fekete Gyula, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola testnevelő tanára.

A gyimesbükki gyermek- focicsapat Telkiben. Elől, középen Görbe Gyopár és Varga Zsuzsanna pedagógusok Fotó: Varga Zsuzsanna

Utánanéztünk, és megtudtuk, hogy Varga Zsuzsanna táncpedagógus és Görbe Gyopár zenetanár vezetésével a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskola 40 diákja utazhatott Magyarországra. Varga Zsuzsanna elmondta, hogy a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, és ennek vezetője, Edvi Péter meghívására utazhattak el a magyarországi gyermeknapi eseményekre.

A gyimesi gyerekek a foci mellett táncbemutatót is tartottak Fotó: Varga Zsuzsanna

„ A gyermekmentők rendezvényére minden évben meghívják a Moldvai Csángó-magyar Szövetséget is, mi idén az ők képviseletükben utazhattunk el. Az útnak a művelődési, kikapcsolódási és táncos fellépési programja mellett kardinális pontja volt a Telkiben megrendezett focitorna, amelyen iskolánk két csapattal vett részt, az egyik fiú, a másik pedig vegyes volt, lányok is fociztak. Maradandó élmény maradt mindenki számára a Telkiben eltöltött idő” – nyilatkozta a Székely Sport megkeresésére Varga Zsuzsanna.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.