Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Tavaly összejött, idén is a döntőbe jutás a tét Nyárádtőn

Horváth Bálint Ottó 2024. május 22., 12:06 utolsó módosítás: 2024. május 22., 12:08

Hazai pályán kezdi a labdarúgó 2. Ligába jutásért zajló osztályozó elődöntős párharcát a Nyárádtői Unirea, szerdán késő délután a Zilahi SCM-t fogadja.

Tavaly összejött, idén is a döntőbe jutás a tét Nyárádtőn
Nagy lehetőség előtt állnak. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A Maros megyei együttes a második helyen végzett a harmadosztályú bajnokság 9-es csoportjának felsőházi rájátszásában, míg a zilahiak megnyerték a 10-es szériát. Mindkét együttes magabiztosan jutott tovább az osztályozóra, Nyárádtő kilenc ponttal előzte meg a medgyesi vetélytársát, a zilahi gárda pedig tizenkét pontos előnnyel zárt az élen a Máramarosszigeti VSK előtt.

A Nyárádtői Unirea klubelnöke, Adrian Pop szerint szoros párharcra van kilátás, a két csapat hasonló minőséget képvisel.

Mindkét keretben keveredik a tapasztalat a fiatalsággal, 50-50 százalék esély van a továbbjutásra. Az első mérkőzés eredményétől függetlenül a továbbjutás az idegenbeli visszavágón dől el”

– nyilatkozta Adrian Pop a Székely Sport érdeklődésére.

Hozzátette, számukra nem jelent feltétlenül hátrányt az, hogy hazai pályán játsszák az első mérkőzést, és emlékeztetett arra, hogy az előző szezonban is hasonló volt a helyzet, és idegenben harcolták ki a továbbjutást.

A nyárádtői klub egyértelműen a feljutást célozta meg, amely hatalmas teljesítményt jelentene a helyi közösség számára, és Adrian Pop klubelnök szerint amennyiben ezt sikerül véghez vinni, az egész megye büszke lehet erre a csapatra.

A nyárádtői mérkőzés szerdán 18 órától kezdődik, majd a továbbjutó kiléte a szombaton 17 óra 30 perctől rendezendő Szilágy megyei visszavágón dől el. A párharc győztese a Máramarosszigeti VSK és a Besztercei Gloria közötti párosítás nyertesével találkozik az osztályozó döntőjében.

A Nyárádtői Unirea tavaly is érdekelt volt az osztályozón és sikerrel vette az elődöntős párharcot.

A Nagyváradi FC Bihor ellen ugyancsak otthon játszották az első mérkőzést, amelyen 1–1 volt a végeredmény, az idegenbeli visszavágón pedig nagyszerű teljesítménnyel 3–2-re győztek, és bejutottak a döntőbe.

A feljutás küszöbén a Vajdahunyadi Corvinullal találkoztak, amely már túl kemény ellenfélnek bizonyult számukra, és kettős vereséggel (0–2 és 1–4) maradtak alul.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.