Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Találkoztak a Csíkszeredai Start 2000 futballcsapat tagjai, jót nosztalgiáztak

Dobos László 2024. január 02., 16:57

Idén is megtartották a hagyományos, év végi találkozójukat a Csíkszeredai Start 2000 labdarúgó csapatának tagjai, akik a 21. század első éveiben átélt emlékeiket elevenítették fel, a fiatalon elhunyt vezetőedzőjükre emlékeztek.

Találkoztak a Csíkszeredai Start 2000 futballcsapat tagjai, jót nosztalgiáztak
A Csíkszeredai Start 2000 SE egykori tagjai Fotó: Hodgyai László

Az 1990-es évek végén Csíkszeredában nem létezett szakszerű labdarúgás-utánpótlásképzés, és ezt próbálta pótolni 23 évvel ezelőtt, a Start 2000 SE megalakításával Burus Csaba testnevelő tanár, labdarúgó szakember. Burus Csaba és Gál Ervin edzők csapata, a Start 2000 tíz éven át képviselte Csíkszeredát a megyei és országos gyermek-, majd ifjúsági futballbajnokságokon. A csapat 2010-től VSK Csíkszereda néven futott, majd 2013 szeptemberében beindult a teljesen új alapokra helyezett Székelyföld Labdarúgó Akadémia.

Burus Csaba alig 48 évesen, 2016 decemberében hunyt el.

A hagyományos év végi találkozójukat az Ilyés Róbert által működtetett sátortetős fedett pályán tartották a Start 2000 egykori tagjai, a hangulatos mérkőzést élménybeszámoló követte – tudtuk meg Gál Ervin edzőtől.

„A találkozót minden évben megszervezzük, ezen immár hetedik éve megemlékezünk volt vezetőedzőnkről, Burus Csabáról is. Egy jó, összetartó csapatunk volt, ezt bizonyítja, hogy minden évben összegyűlünk annyian, hogy egy jót tudjunk focizni. Sokan az ország más-más részében élnek, de akad olyan is, aki külföldön. Az ünnepekre hazautaznak, ezért is sikeres ez az összejövetel. Van aki informatikus lett, más grafikus, állatorvos, autófestő-bádogos, magánvállalkozó, beszerző, értékesítő, de akad olyan is, aki utánpótlás edzőként tevékenykedik, a foci mellett maradt.

Ilyenkor nem csak a focin van a hangsúly, hanem utána az úgynevezett harmadik félidőn, amikor maradunk még az öltözőben, és egy jót beszélgetünk, felelevenítjük a megélt szép eseményeket.

Idén az Ilyés Róbert-sátorban találkoztunk, ezért külön köszönet a tulajdonosnak, minden idők legjobb csíkszeredai labdarúgójának” – nyilatkozta Hodgyai László, a Start 2000 egykori tagja a Székely Sportnak.

Mellékelt felvételünkön a 2023 végén lezajlott találkozó résztvevőit örökítették meg.
Álló sor, balról jobbra: Prizsmarián Sándor, András Attila, Varga Attila, Hodgyai Zoltán, Kurkó Loránd, Szőcs László, Ambrus Szabolcs, Gál Ervin edző, Csedő Zsolt.
Elől, balról jobbra: Tamás Nándor, Kolumbán Zsolt, Sándor Levente, Hodgyai László, Varga Sándor és Mészáros Tibor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.