Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem történt csoda Mioveni-ben, a Dinamo visszajutott a Szuperligába

Székely Sport 2023. június 03., 23:17

Ahogy várható volt, a Bukaresti Dinamo visszajutott a labdarúgó Szuperligába, miután összesítésben 8–5-re nyerte meg az FC Argeș elleni osztályozót.

Nem történt csoda Mioveni-ben, a Dinamo visszajutott a Szuperligába

A Dinamo kiütéssel, 6–1-re győzött az első meccsen, így gyakorlatilag egy csodára volt szüksége szombaton este az FC Argeșnek – amely Pitești helyett Mioveni-ben rendezte a visszavágót. A pitești-i Nicolae Dobrin Stadiont le fogják bontani, így nem akarták az argeșiek, hogy egy kieséssel végződő meccs legyen az utolsó ott rendezett találkozó.

A visszavágó álomszerűen alakult számukra, 15 perc után már két góllal vezetett az FC Argeș, a Dinamo még a szünet előtt szépített. A második játékrész visszahozta a halvány argeși reményeket, Garita két góljával az 51. percben már 4–1 volt az állás.

Az álmok hamar elillantak, hiszen Calcan nem sokkal később kiállíttatta magát Sebastian Colțescu játékvezetővel, majd a Székelyudvarhelyi FC korábbi támadója, Alex Pop góljával lezárta a párharcot.

Habár még volt 30 perc, semmi sem veszélyeztette a Dinamo visszajutását az élvonalba.

Az FC Argeș mindössze három szezont töltött a Szuperligában, tavaly még a felsőházi rájátszásban szerepelt és a Román Kupában elődöntős volt.

A Bukaresti Dinamo mindössze egy évet volt a másodosztályban.

Labdarúgó Szuperliga, osztályozó, visszavágó
FC Argeș Pitești–Bukaresti Dinamo 4–2
A párharcot a Dinamo összesítésben 8–5-re nyerte és feljutott az élvonalba.

A másik osztályozós párharc visszavágóját, az Aradi UTA–Gloria Buzău mérkőzést vasárnap 21 órától rendezik. Az első mérkőzésen 0–0-s döntetlen született.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.