Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jövőre is ott lesz Európában a Kolozsvári CFR

Zátyi Tibor 2023. június 01., 23:28

A Kolozsvári CFR nehezen, csak a hosszabbításban tudta legyőzni a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező FC U Craiovát, így megnyerte az Európai Konferencialigáért kiírt selejtezőt.

Jövőre is ott lesz Európában a Kolozsvári CFR
Feszült, helyzetekben gazdag meccset játszottak egymással Fotó: Facebook/Kolozsvári CFR

Feszült légkörű volt végig a csütörtök esti mérkőzés, amelyen a Szuperliga 3. helyén végzett Kolozsvári CFR, illetve az alsóházi rájátszást megnyert, az EKL-osztályozón az FC Voluntari-t büntetőkkel legyőző FC U Craiova csapott össze a fellegvári stadionban.

Már a meccs elején érződött, hogy nagy a tét, egyben a feszültség, ennek ellenére mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a szünetre mégis 0–0-s állásnál vonultak a felek. A második játékrészben a CFR előbb egy lesgólig jutott, majd Kovács István játékvezető kissé szigorú volt Bauzával szemben, akinek egy szabálytalanságot követően másodszorra is felmutatta a sárga lapot, így kiállította.

Az emberelőnybe került CFR támadásban több nagy lehetőséget is kialakított, ám kapusuk, Scuffet védésére is szükség volt Chițu jól helyezett, lapos lövésénél. A Craiova kapusa, Gurău kiváló formában védett, hárította Bîrligea két lövését, majd Kolinger ziccerét is, így jöhetett a 2x15 perces hosszabbítás.

A 97. percben Petrila távoli beívelésénél nem figyeltek a craiovaiak, Kolinger pedig a hálóba bólintott (1–0). A szünet előtt Huyghebaert lépett oda csúnyán a félpályán Bîrligeának, így a videóbírót is igénybe véve őt is kiállította Kovács.

A hosszabbítás második felében pár percre félbe szakadt a mérkőzés, mivel a craiovaiak a játékvezetés ellen tiltakozva le akartak szállni a pályáról, majd végül folytatódott a játék. A Craiova kilenc emberrel a pályán nem tudott komolyabb veszélyt jelenteni, így a kolozsváriak megnyerték az EKL-selejtező döntőjét.

A Kolozsvári CFR lemaradt a címvédésről a Szuperligában, és a harmadik helyen zárta a bajnokságot, a következő szezonban is ott lesz Európában, a harmadik számú kiírásban, a Konferencia Ligában.

Labdarúgó Szuperliga, Európai Konferencia Liga-selejtező, döntő
Kolozsvári CFR–FC U Craiova 1–0 (0–0, 0–0, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
gólszerző Kolinger (97.)
kiállítva Bauza (68.), Huyghebaert (105+1.) – mindketten Craiova
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.