Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Diószegi László: „hadd jöjjenek az ajánlatok, Ștefănescu még nem eladó”

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 30., 11:59

Habár a legkeresettebb román labdarúgó, Marius Ștefănescu a nyáron meghosszabbította a szerződését a Sepsi OSK-val, továbbra is érkeznek az ajánlatok érte. A háromszéki labdarúgóklub elnökét, Diószegi Lászlót kérdeztük a középpályás helyzetéről.

Diószegi László: „hadd jöjjenek az ajánlatok, Ștefănescu még nem eladó”
Marius Ștefănescu a sepsiszentgyörgyi csapat egyik legmeghatározóbb játékosa, egyelőre nem akarnak megválni tőle Fotó: Pinti Attila

A kétszeres Román Kupa- és Szuperkupa-győztes együttes 25 éves játékosának megszerzéséért az FCSB és a Rapid verseng, a Sepsi OSK azonban egyelőre nem hajlandó megválni a keret egyik legmeghatározóbb tagjától.

A sepsiszentgyörgyi vezetőség korábban elutasította a két fővárosi klubtól érkező ajánlatokat, a napokban azonban a bajnoki ezüstérmes újból bejelentkezett Ștefănescuért. Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke a Székely Sport érdeklődésére közölte, hogy szóban kaptak egy újabb ajánlatot.

Hadnagy Attila sportigazgatót hívta fel egy játékosügynök, hogy az FCSB 500 ezer eurót fizetne ki most és még 500-at jövőben a középpályás szerződtetéséért.

„De én mondtam is, hogy nekem ajánlhatnak akármennyit, mert nem erről szól a dolog. Nálunk jelenleg a Konferencia Liga rájátszásának visszavágóján (a hazai 2–2-es döntetlen után a Sepsi OSK csütörtökön 19 órától lép pályára a norvég FK Bodø/Glimt otthonában – szerk. megj.) van a hangsúly, erre a mérkőzésre kell koncentráljunk.

Ha a Jóisten megsegít és bejutunk a csoportkörbe, ott szükségünk van Ștefănescura, ha pedig nem, akkor a bajnokságban kell a segítségünkre legyen”

– fogalmazott Diószegi László.

Nagy szükségük van rá a nemzetközi kupában és a bajnokságban is Fotó: Pinti Attila

A Sepsi OSK első embere megjegyezte, nem a csoportkörbe való kvalifikációtól függ a középpályás maradása.

Hadd jöjjenek az ajánlatok egyre-másra, nem vesszük ezeket annyira figyelembe, egyelőre Ștefănescu még nem eladó. A télig neki itt a helye nálunk, aztán utána meglátjuk…”

– közölte a klubelnök. Hozzátette, a fociban van egy olyan, hogy nem lehet azt mondani egy játékosnak, hogy örökre szerződjön egy klubhoz.

Diószegi László elárulta, hogy jelenleg tárgyalásban vannak egy hátvéddel, akitől reméli, hogy pénteken megkapják a végleges választ, és ha sikerül leigazolni, ezzel is örömöt okoznak a csapat szurkolóinak. A klubvezető rámutatott, amennyiben az edzői stáb úgy dönt, hogy a támadó szekcióba még igényel egy játékost, akkor őt is megszerzik.

Diószegi László és a háromszéki klub jelenleg kizárólag a Konferencia Liga rájátszásának visszavágójára koncentrál Fotó: Pinti Attila

Mint megtudtuk, a kisebb sérüléssel küszködő Cosmin Mateinek csak húzódása van, nincs szakadás a combjában, de tíz napos pihenőre szorul. Továbbá, a nyáron igazolt horvát csatár,

Gabriel Debeljuh felépült, néhány napja szászszázalékosan készül a társakkal együtt, és hamarosan bevethető lesz.

Diószegi László reményét fejezte ki, hogy a Kolozsvári CFR ellen korábban elhalasztott és szeptember első felében bepótolandó idegenbeli mérkőzésen pályára léphet és bemutatkozhat a Sepsi OSK színeiben.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.