Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szuperliga: a vereség után összeült az igazgatótanács, kirúgták az edzőt

Horváth Bálint Ottó 2022. október 25., 13:19

Vezetőedző nélkül maradt az FC Argeș Pitești a labdarúgó Szuperligában, a klub hétfőn este bejelentette, hogy keddtől már nem Andrei Prepeliță irányítja a csapatot.

Szuperliga: a vereség után összeült az igazgatótanács, kirúgták az edzőt
Már nem Andrei Prepeliță irányítja az FC Argeșt Fotó: Facebook/Fotbal Club Arges Pitesti

Az FC Argeș hétfőn 2–0-ra kikapott a Petrolul Ploiești otthonában a bajnokság 15. fordulójában, ez a vereség pedig végzetes volt a 36 éves szakvezető számára.

A klub igazgatótanácsa nem sokkal a mérkőzés után közleményt adott ki, amelyben Jean Vlădoiu menedzsert és Andrei Prepeliță vezetőedzőt azzal okolják, hogy kicsúszott a kezükből az irányítás, és a csapat gyenge eredményei miatt távozniuk kell.

Az indoklásban továbbá az is szerepel, hogy a szurkolók és a klubvezetés semmibe vétele nem tolerálható, valamint a szurkolók elégedetlensége és az egyre csökkenő nézőszám az igazi vészjelzés, hogy a csapat rossz irányba halad, és változásra van szükség.

A döntésük szerint az eddigi másodedző, Constantin Schumacher vezeti a továbbiakban az együttest, amely lecsúszott a 11. helyre a Szuperligában. Sajtóinformációk szerint a pitești-iek új szakvezetője Marius Croitoru lehet, aki nemrég távozott az FCU Craiova 1948 csapatától.

Andrei Prepeliță 2021 januárjától töltötte be a vezetőedzői posztot az FC Argeșnél, amellyel nagyszerű sikert ért el, hiszen az előző idényben bejutott a bajnokság felsőházi rájátszásába, illetve az elődöntőig vezette a Román Kupában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.