Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szlovén csapat mezét öltötte magára Gergely Botond

Dobos László 2023. március 14., 12:11

A Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje, a 20 éves Gergely Botond nem kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a Zalaegerszeg TE-ben, a fejlődése érdekében a szlovén másodosztályban, a Lendva csapatában folytatja karrierjét.

Szlovén csapat mezét öltötte magára Gergely Botond
Gergely Botond (kékben) a Lendva mezében Fotó: Forrás: Gergely Botond

A gyergyószentmiklósi, 2003-as születésű Gergely Botond a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett, tagja volt az FK Csíkszereda ifjúsági aranygenerációjának, kétszeres román bajnok (2021 és 2022), egyszeres Román Kupa-győztes (2022). A statisztikák szerint Gergely Botond 19 éves koráig 17 mérkőzést játszott a román másodosztályban az FK Csíkszereda felnőtt csapatában, tagja volt a román U17-es, U18-as, U19-es és U20-as válogatottnak, majd 2022 nyarán a magyar élvonalbeli Zalaegerszeg játékosa lett.

Tavaly ősszel nem kapott lehetőséget a magyar élvonalban, így idén februárban a Zalaegerszegi TE a nyárig – a fejlődése érdekében – kölcsönadta testvércsapatának, a szlovéniai Lendva együttesének.

Gergely Botond a Székelyhon szerkesztőségénél Fotó: Veres Nándor

A 16 csapatos szlovén másodosztályban a Lendvai NK Nafta a 6. helyen áll, Gergely Botond mindkét tavaszi bajnokin kezdő volt, de az NK Olimpija Ljubljana elleni kupa-nyolcaddöntőn is, ahol 3–1-es vereséget szenvedtek.

Gergely Botondot Szlovéniában értük utol, s miután klubjától engedélyt kapott, válaszolt kérdéseinkre.

– Milyen volt az zalaegerszegi időszak? Előrelépést jelentett pályafutásában?

– Jól éreztem magam Egerszegen, és úgy vélem, fejlődni tudtam. A további haladás érdekében döntöttünk úgy, hogy ezt a fél évet Lendván töltöm, kölcsönben.

– Hogy történt a beilleszkedés Lendván, milyen a szlovén második vonal, milyenek a felkészülési lehetőségek?

– Sikerült hamar beilleszkednem a csapatba. A szlovén másodosztály inkább a fizikális fociról szól, nagyon sok a párharc. A körülmények is elég jók, minden adott a fejlődésre. Játéklehetőséget is eddigi mindkét bajnoki meccsen megkaptam az edzőtől, és végig is játszottam azokat. A kupameccsen szintén.

– Rendszeresen meghívót kap az U20-as román válogatottba…

– Pozitív dolog, hogy még mindig számítanak rám a román U20-as válogatottban. Ezt a bizalmat szeretném meghálálni jó játékkal, hogy a továbbiakban is számítsanak rám.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.