Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Színvonalas ifjúsági futballtorna kezdődik Csíkszeredában

Dobos László 2023. augusztus 02., 13:10

Szerdától szombatig, augusztus 2-5. között hatcsapatos nemzetközi ifjúsági labdarúgótornát szervez az FK Csíkszereda. Az U17-es korosztály számára kiírt viadal idéntől az Amigo-kupa nevet viseli.

Színvonalas ifjúsági futballtorna kezdődik Csíkszeredában
Balról jobbra: Dusinszki Zoltán, Becze Tibor és Cseke Szilárd Fotó: Dobos László

Az eseményt felvezető szerda déli sajtótájékoztatón elhangzott, hogy eddig OTP Bank Kupa néven zajlott a torna, idéntől pedig az Amigo Group a névadó szponzor.

Az FK Csíkszereda székházában megtartott eseményen Dusinszki Zoltán, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója, Cseke Szilárd, az FK sportigazgatója és Becze Tibor, az Amigo cégcsoport tulajdonosa vett részt. Elhangzott, hogy magas színvonalú mérkőzésekre van kilátás, a házigazda FK Csíkszereda mellett öt Kárpát-medencei magyar futballakadémia csapat vesz részt: a horvátországi Eszék, a szerbiai Topolya, a kárpátaljai Munkács, a felvidéki Dunaszerdahely, valamint az anyaországból a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.

A tornán 2007. január 1-e után született játékosok léphetnek pályára. A mérkőzések 2x40 percesek, a szombat délutáni döntőt a centerpályán, a stadionban rendezik, a többi mérkőzést pedig az FK-sportparkban. Minden találkozóra a belépés díjtalan.

Becze Tibor elmondta, öröm számára az, hogy támogathatja a fiatalokat a sikerhez vezető útjukon. „Remélem lehetőségük lesz gyarapodni, a sportteljesítményüket növelni, és talán a jövőben alkalmunk lesz látni majd őket a legjobb csapatoknál játszani. A tehetségek felkarolása révén a közösségünket és a jövőt építjük. Az Amigo több mint 30 éve támogatja a régiónk sporttevékenységeit. Én is élvonalbeli versenyzői (gyorskorcsolya – szerk. megj.) múlttal rendelkezem, így a sport iránti szeretetem természetesen töretlenül megmaradt. A közösségi finanszírozások között a sport prioritást élvez.

A vendégek már megérkeztek. A Topolya és a Dunaszerdahely csapatának autóbusza Fotó: Dobos László

Milyen tanácsot adhatnék az FK Csíkszereda sportolóinak? Legyenek következetesek, elkötelezettek céljaik iránt. Dolgozzanak, próbáljanak egy kiegyensúlyozott, tisztességes életet élni és ne mondjanak le álmaikról. Ha mindez sikerül, egy napon biztosan az élsportolók soraiban láthatjuk őket”

– fejtette ki Becze Tibor.

A labdarúgó Amigo-kupa programja

Szerda (augusztus 2.): 16.30 órától Eszéki NK–Topolyai TSC (FK Sportpark, B-pálya), 19 órától FK Csíkszereda–Munkács MFA (FK Sportpark, A-pálya).
Csütörtök (augusztus 3.): 16.30 órától Puskás Akadémia–Eszék (FK Sportpark, A-pálya), 19-től pedig Munkács–Dunaszerdahelyi DAC (FK Sportpark, B-pálya).
Péntek (augusztus 4.): 16.30 órától Puskás Akadémia–Topolya (FK Sportpark, B-pálya), 19-től Dunaszerdahely–FK Csíkszereda (FK Sportpark, A-pálya).
Szombat (augusztus 5.): helyosztók – az 5. helyért 11 órától (FK Sportpark, B-pálya), a 3. helyért 14.30 órától (FK Sportpark, A-pálya), döntő 17 órától (centerpálya, városi stadion).

Az FK Csíkszereda kerete

Az Amigo-kupán a 2007-ben és később született játékosok léphetnek pályára. Dusinszki Zoltán elmondta, hogy az FK Csíkszereda U17-es együttesében újonnan érkezettek is vannak, akik idén nyáron csatlakoztak a kerethez.

Az Amigo-kupára benevezett csíki gárda: Ambrus Szabolcs, Bálint Eric Róbert, Bödő Zoltán Efraim, Deáky Zsombor, Gáll Péter, Jakab Krisztián, Keszler Nagy Roland, Alexandru Lungu, Nagy Botond, Nagy Loránd, Pap Dávid, Luca Păcuraru, Sas Dávid, Tóth Pál Előd, Varró Richárd, Vorga Hunor, Nagy Krisztián, Györfi Attila, Jonathan Morhan, Kulcsár Medárd, Trombitás Dávid, Erdei Ramon, Luca Novelli. Stáb: Szakál Csaba (vezetőedző), Burus Bernát (másodedző), Dénes Norbert (erőnléti edző), Tiberiu Lung (kapusedző), Simó Zalán (kinetoterapeuta).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.