Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Szerződést bontott Bálint Lászlóval az UTA, már az utódja is megvan

Horváth Bálint Ottó 2023. április 25., 12:25

A labdarúgó Szuperligában a kiesés ellen küzdő Aradi UTA kedden reggel bejelentette, hogy a csapatot tavaly november óta irányító Bálint László távozott a klubtól, a helyére pedig egy tapasztalt szakvezető, Mircea Rednic érkezett.

Szerződést bontott Bálint Lászlóval az UTA, már az utódja is megvan
Bálint László második mandátuma rövid ideig tartott az aradi klubnál Fotó: Facebook/UTA Arad

Az aradi klub közleménye szerint közös megegyezéssel bontották fel a fiatal, 44 éves szakvezető szerződését, akinek megköszönték azt, hogy 57 év után az együttes idén ismét bejutott a Román Kupa elődöntőjébe.

„A kialakult helyzet alapos és hosszas elemzése után a klubvezetés a szakmai stábbal együtt közös megegyezésre jutott – bár egyik fél sem akarta ezt, de mindannyian a csapat érdekeit tartottuk szem előtt –, hogy a mai naptól kezdve a kispadon változás történjen. További sok sikert kívánunk és köszönjük Gyuszi Bálintnak, hogy 57 év után a Román Kupa elődöntőjében játszunk!” – olvasható az UTA közleményében.

Bálint László második mandátuma rövid ideig tartott a klubnál, hiszen tavaly novemberben tért vissza a kispadra, amikor Ilie Poenarut váltotta, és vezetésével az UTA mérlege minden sorozatot figyelembe véve hat győzelem, hat döntetlen és tíz vereség volt. Az első időszakában 2019 júliusa és 2022 januárja között 36 győzelem, 28 döntetlen és 30 vereség fűzödik a nevéhez a csapat élén, amellyel nagy sikert ért el, hiszen 2020 nyarán feljuttatta az UTA-t az élvonalba.

Fotó: Pinti Attila

Az UTA azt is közölte, hogy Bálint László helyére a 61 esztendős Mircea Rednicet nevezték ki az együttes új vezetőedzőjének – aki legutóbb, 2021 decemberéig a Bukaresti Dinamo szakvezetője volt – és a 2023–2024-es szezon végéig kötelezte el magát az aradiaknál.

„Az UTA vezetősége megegyezett Mircea Rednic-kel, aki a mai naptól átveszi az UTA szakmai stábjának vezetését. Köszönjük Rednic úrnak, aki kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményekkel rendelkező labdarúgó és edző, hogy elfogadta ezt a kihívást, és sok sikert kívánunk neki céljai eléréséhez” – jegyezte meg az aradi klub.

Az UTA rendkívül nehéz helyzetbe került a Szuperliga alsóházi rájátszásában, ahol a bennmaradásért küzd, öt forduló után a 14., osztályozót jelentő helyen áll, és mindössze egy pontra van a kieséstől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.