Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi hölgyek a romániai labdarúgó-válogatottban

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 07., 14:14 utolsó módosítás: 2022. szeptember 08., 19:59

Meghívót kapott Geréd Erika a romániai női labdarúgó-válogatottba, ráadásul pályára lépett az Eb-selejtezők során, valamint az FK Csíkszeredából és Vasas Feminából is jutottak szerephez az U17-es és az U19-es nemzeti csapatban.

Székelyföldi hölgyek a romániai labdarúgó-válogatottban
Az U17-es korosztályú nemzeti csapatban Balog Boglárka, valamint Szőke Eszter kapott lehetőséget Fotó: frf.ro

Geréd Erika meghívót kapott a felnőtt válogatottba, ahol a litvánok elleni 7–1-es győzelem során végig a gyepen volt. A korábbi Vasas Femina nevelése ezt követően az olaszok ellen csak a kispadon kapott helyet, nem cserélte be a szövetségi kapitány. Románia 2–0-s vereséget szenvedett az olaszoktól, így az Eb-selejtezők alatt 19 pontot gyűjtöttek össze és a harmadik helyen zártak a csoportban.

Az U17-es nemzeti gárda keretében ott volt Balog Boglárka, valamint Szőke Eszter, mindketten az FK Csíkszereda játékosai. A korosztályos válogatott Észak-Macedónia ellen játszott barátságos összecsapást, a csíkiak mindkét labdarúgója a kezdőben kapott helyet, Balog végigjátszotta a mérkőzést, míg Szőke helyére Maria Cristea érkezett. A találkozó 3–3-as döntetlennel ért véget.

Az U19-es válogatottban két Vasas Femina-játékos kapott bizonyítási lehetőséget, Horváth Anita és Orbán Aranka húzhatta magára a címeres mezt. Utóbbi a kezdőcsapatban volt a lengyelek elleni felkészülési találkozó során, utóbbi csereként szállt be. A kapuban viszont az a Tankó Réka állt, aki az FK Csíkszereda kötelékébe tartozik. A román csapat kétszer is megmérkőzött a lengyelekkel, előbb 4–0-ra, majd 7–0-ra kaptak ki.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.