Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Százados lett a magyar élvonalban a Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje

Sebestyén Ervin 2024. február 06., 15:31

A Puskás Akadémia idegenben szenvedett el 2–1-es vereséget a Paksi FC otthonában vasárnap délután, a mérkőzésen végig a pályán volt Marius Corbu, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje. Ez volt a fiatal focista századik mérkőzése a magyar élvonalban.

Százados lett a magyar élvonalban a Székelyföld Labdarúgó Akadémia neveltje
Kiválóan teljesít Marius Corbu a Puskás Akadémiában, folyamatosan bizalmat szavaznak neki Fotó: Facebook/Puskás Akadémia

A magyarcsügési születésű játékos 2020 nyarán került a Puskás Akadémiához, azt megelőzően a Székelyföld Labdarúgó Akadémián nevelkedett, illetve az FK Csíkszereda játékosa volt. A 2019–2020-as idényben három másodosztályú mérkőzésen kapott szerepet a csíkiaknál, majd a következő szezont már Magyarországon kezdte.

Érkezését követően rögtön megkapta a bizonyítási lehetőséget Hornyák Zsolt edzőtől, az Újpest elleni 3–2-es győztes meccsen 27 percet kapott, majd fokozatosan egyre többször a kezdőben találta magát. Közben megmutathatta tudását a másodosztályban is a Csákvár mezét viselve, legelső bajnokiját a Szentlőrinc SE ellen játszotta, ahol a 4–1-es sikerből egy gólpasszal vette ki a részét. Később szerepelt a Siófok, majd a Szolnok ellen, utóbbinak gólt is lőtt.

Fotó: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

A 2022–2023-as idényben alapember lett: a 33 bajnoki forduló alatt 24-szer volt a kezdőcsapat tagja a Puskás Akadémiában, hatszor állt be csereként és egyszer végig a padon töltötte a találkozót. Mindössze kétszer fordult elő, hogy még a keretben sem kapott helyet. Kiválóan kezdte a szezont, a második játéknapon az ő duplájával győzték le az Újpestet 2–0-ra.

Abban a kiírásban összességében 36 tétmeccsen kapott szerepet, ezalatt 6 gól és 4 gólpassz került a neve mellé.

Idén is kirobbanthatatlan a kezdőből, az eddigi 18 lejátszott bajnokiról egyszer sem hiányzott, 16-szor kezdő volt és kétszer a padról szállt be. Eddigi karrierje során száz NB1-es meccsen húzta magára a Puskás Akadémia mezét, ez idő alatt tizenegyszer volt eredményes és hétszer készített elő a társaknak.

Fotó: Nemzeti Sport

A 21 éves középpályást decemberben megválasztották a 2022–2023-as idényben nyújtott teljesítménye alapján a csapat legjobbjának.

Marius Corbu szerződése 2024 nyaráig szól a Puskással, a fiatal labdarúgó jól érzi magát Felcsúton és alapemberként számolnak vele. A csapat a tizenkét fős tabellán az ötödik pozíciót foglalja el 18 játéknapot követően, viszont szezon végére reális esélyük van bekerülni a legjobb háromba. Legközelebb szerdán játszanak hazai pályán a Zalaegerszeg ellen, Corbu ezúttal is a kezdőcsapatban kaphat helyet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.